Bölge Haber Girişi : 27 Mayıs 2010 00:04

Erzurum'da tiyatro günleri!..

Erzurum'da tiyatro günleri!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilklere imza atmaya devam ediyor. Türkiyede Gençlik Merkezleri Müdürlükleri arasında tek Tiyatro Günleri

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilklere imza atmaya devam ediyor. Türkiye’de Gençlik Merkezleri Müdürlükleri arasında tek Tiyatro Günleri Erzurum’da yapılıyor.
Türkiye’de ilk kez Erzurum’da yapılan 2. Tiyatro Günleri, Devlet Tiyatrosu Salonunda yoğun bir şekilde sürüyor. 18 Mayıs 2010 tarihinde başlayan ve 31 Mayıs 2010 tarihine kadar devam eden 2. Tiyatro Günlerine Türkiye bir çok ekibin yanı sıra Azerbaycan’nda da iki tiyatro topluluğu yer alıyor.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün organize ettiği 2. Tiyatro Günlerine Erzurum, Sivas, Trabzon, Sivas, Ordu, Sivas Anatolia, Van, Tarsus Çağrışım, Bulancak, Azerbaycan ve Azerbaycan Bakü ekipleri katılıyor.
2. Tiyatro Günlerinin Festival Komitesi Başkanlığını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar üstlendi. Festival Düzenleme Komitesi Başkanlığını ise Gençlik Merkezi Müdürü Murteza Cengiz er alırken, Festival Düzenleme Kurulunda ise İkram Sönmez Gençlik Merkezi Müdürlüğü Şefi, Metin Günay Gençlik Merkezi Müdürlüğü Sorumlusu ve Sinan Kaya Tiyatro Yönetmeni Eğitmen yer alıyor.
AZERİ TİYATROCULAR ERZURUM’DA
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Tiyatro Günleri festivaline katılan Azerbaycan tiyatro ekipleri Erzurumluları büyüledi. Azerbeycan’dan iki tiyatro topluluğunun Erzurum’da düzenlenen 2. Tiyatro Günleri Festivaline katılması nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yıldızkent Gençlik Merkezinde bir tören düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, tiyatro şenliğinin 2.'sini düzenlemenin sevincini yaşadıklarını belirterek, bu yıl ki şenliğe Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Bakü Belediyesi Çocuk Tiyatrosu ekiplerinin de katıldığını söyledi. Çintimar, geçtiğimiz yıl 30 oyun arasından 5 oyunu seçerek sahnelettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu yıl 50 oyun arasından 9 oyunu seçtik. Bunlardan 2'si Azeri misafirlerimiz tarafından sahnelenecek. 4'ü bizim tiyatro grubumuz tarafından diğerleri ise Trabzon, Mersin ve Van'dan gelen ekipler tarafından sahnelenecek. Her yıl daha büyük coşkuyla şenliğimizi düzenlemenin sevincini yaşıyoruz. Görsel sanatların başında gelen tiyatronun Erzurum'da potansiyelini artırmak için çalışıyoruz.''
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bakü Belediyesi Çocuk Tiyatrosu yönetmeni İntigam Soltan ise Azerbaycan ve Türkiye'nin bir millet iki devlet olduğunu belirterek, ''Bu yıl Erzurum'dan önce İstanbul ve Ankara'da iki tiyatro şenliğine katıldık. Erzurum'da da izleyicilerin beğeneceğini umduğumuz bir oyunumuzu sahneleyeceğiz'' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.