Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Temmuz 2013 14:05

Erzurum'da Toparlak Babayı anma etkinliği

Erzurum'da Toparlak Babayı anma etkinliği
Toparlak Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından "Toparlak Babayı " anma etkinlikleri düzenledi.
Erzurumajans-Toparlak Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından "Toparlak Babayı " anma etkinlikleri düzenledi.

Toparlak Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından "Toparlak Babayı " anma etkinlikleri düzenledi. Düzenlenen anma etkinliklerine, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Şair yazar Abdurrezzak Türk, Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Toparlak ve İzmir İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Şube Başkanı Şakir Haymana katıldı.

Toparlak Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Mahmut Can, bu etkinliğin 371 yıldır devam ettiğini dile getirerek "Toparlak Babayı anma etkinlikleri 371 yıldan beri devam ediyor. Köy halkı olarak burada toparlak babayı ölümünün 371. yıldönümünde yad ediyoruz. Köy sakinleri olarak her yıl bu etkinliği devam ettiriyoruz. Bizden sonraki gelecek nesillerinde bu etkinliği devam ettireceğine inanıyorum." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, bu tür ekinliklerin devam ettirilmesinin, gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Aksak, "Yapılan bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi bizden sonraki gelecek nesillere örnek olacaktır. Bugün İstanbul'daki gezi parkı eylemlerine baktığımız zaman pırıl pırıl genç neslimiz polisimize askerimize taş atıyor. Bizim bu gençliğimizi bu tür kötülüklerden uzak tutmalıyız. " diye konuştu.

Şair yazar Abdurrezzak Türk, Toparlak Baba Hazretlerinin hakkında bilgiler aktardıktan sonra okunan Kur'anı kerim ve hatim dualarının ardından toparlak köyü sakinlerine yemek dağıtıldı. Toparlak Babayı anma etkinlikleri yemeğin ardından sona erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.