Erzurum Haber Girişi : 17 Mayıs 2013 13:05

Erzurum'da uyuşturucunun şifresi çözüldü

Erzurum'da uyuşturucunun şifresi çözüldü
Erzurum'da lise ve üniversite öğrencilerine uyuşturucu hap pazarlayan şebeke sipariş için "Mitsubishi',' , 'Ekmek','Kuş', 'Tespih' gibi şifreler kullanıyormuş.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum'da kent merkezinde uyuşturucu ticareti yapan şebeke polisin teknik takibine yakaladı. 8'i tutuklu 11 sanık hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. Uyuşturucu tacirlerinin teknik ve fiziki takiplerinde özellikle lise ve üniversite gençlerine yönelik tanesi 10 TL'den satışa sunulan uyuşturucu haplar için 'Mitsubishi',' 'Kına','Ekmek','Kuş' ve 'Tespih' şifresini kullandıkları ortaya çıktı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği tarafından, uyuşturucu tacirlerine yönelik başlatılan geniş kapsamlı operasyonlarda 22 kişi gözaltın alınmış, Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan sanıklardan 8'i tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu.

'KAPATIN TELEFONU, VOLTA OLUN'


Uyuşturucu tacirlerinin yaptıkları telefon görüşmelerinde Narkotik Polisinin operasyon düğmesine basmasına saniyeler kala yakalandıklarını hissetmeleri üzerine son kez yapılan görüşmelerde "Kapatın telefonları, volta olun' ifadeleri yer aldı.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 'Uyuştu Ticareti Yapmak', 'Uyuşturucu Madde Sağlamak' suçlarından A.D.,Y.A.,T.A.,F.D.,M.Y.,V.Y.,S.İ.,Ü.K.,B.A.,T.A.,S.A. hakkında TCK 188-3 maddesi kapsamında 5 yıldan15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Uyuşturucu davasında 11 sanıktan Y.A.,T.A.,F.D.,M.Y.,V.Y.,Ü.K., ve S.A. Erzurum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Uyuşturucu tacirlerinin kargo ve elden teslim edilen uyuşturucu hapları 10, 40 ve 50 TL'den piyasaya satışını yaptıkları belirlendi.

'ECSTACY' ŞİFRELERİ: MİTSUBİSHİ, EKMEK, KUŞ, TESPİH


Polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik 9 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takibi sonucu yapılan operasyon sırasında ilginç şifrelere de ulaşıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erzurum kent merkezinde

u
yuşturucu hapları öğrencilere pazarlayan sanıkların siparişi için, 'Ekmek ', 'Kına', 'Leblebi', 'Çay', 'Chevrolet ' ,'Tespih' gibi şifreler kullandıkları belirtildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.