Erzurum Haber Girişi : 03 Kasım 2012 15:30

Erzurumlu mucitten ilginç araba

Erzurumlu mucitten ilginç araba
Erzurumlu mucit Ebubekir Taşbaşı, kendi arabası için yaptığı buluşlarla görenleri hayreti düşürdü.
Erzurum Ajans-Erzurumlu mucit Ebubekir Taşbaşı, kendi arabası için yaptığı buluşlarla görenleri hayreti düşürdü. Taşbaşı’nın arabası, alkol kokusunu alınca ve emniyet kemerini takmadan çalıştırılamıyor.

Elektrik teknisyeni olan mucit Ebubekir Taşbaşı, arabasında 5 farklı projeyi gerçekleştirdi. Taşbaşı, projelerini hırsızlara, alkole, emniyet kemeri takılıp takılmadığına, telefon görüşmelerine ve hız sınırına karşı üretti. Araç, alkol kokusuna karşı duyarlı olduğu için şoförünün alkollü olduğunu anladığı zaman uyarı sinyalleri vererek şoförün arabasını durdurmasını istiyor. Şoför arabayı durdurmadığı takdirde araç kendiliğinden stop ediyor. Ayrıca araç şoförünün emniyet kemerini takmadığını anladığı zaman çalışmıyor.

Erzurumlu mucit Ebubekir Taşbaşı, “Bugüne kadar birçok icat yaptım. Ama en iyi icadım bu oldu. Çünkü alkollü vatandaşlar yüzünden birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama benim aracım şoförünün alkollü olduğunu anladığı zaman onu uyarıyor. Eğer uyarıyı dinlemezse kendi kendini stop ediyor. Ayrıca emniyet kemeri de çok önemli birçok insan emniyet kemeri takmadığı için hayatını kaybediyor. Ama yapmış olduğum yeni buluş sayesinde araca emniyet kemeri takılmadığı zaman çalışmıyor. Ayrıca aklı olan hırsız benim arabama yaklaşmasın çünkü içinde mahsur. Araç içerisine hırsız girdiğinde araç kendi kendini kilitliyor. Bir de telefon görüşmeleri trafiği olumsuz etkiliyor. Bu yüzden telefonu hoparlöre bağladım. Şoför rahatlıkla hem aracını sürüp hem de telefon görüşmesini yapabiliyor. Bir de can kaybının en büyük sebeplerinden biri de hız sınırının aşılması ben buna da çözüm buldum aracımı manuel olarak ayarladım. Aracım 90 kilometrenin üzerine çıkmıyor. 90 kilometre hıza ulaştığında araç otomatik olarak hızını düşürüyor. Ben bu buluşlarım insanlarımız için yaptım. Artık trafik kazalarında kimse ölmesin istiyorum. Ben vatandaşa yardım etmek içinden geleni yaparım. Eğer yetkililer bu konuda yardım isterse seve seve yardım ederim her şey halkımız için. Tek isteğim yeteneği olan insanların elinden tutulsun” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.