Ekonomi Haber Girişi : 18 Aralık 2015 14:32

Erzurumlular en çok hangi şehirlere uçuyor

Erzurumlular en çok hangi şehirlere uçuyor
İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'ya direkt uçuşların yapıldığı Erzurum'da yılın ilk 11 ayında 1 milyonu aşkın kişi uçakla seyahat etti. İşte Erzurumluların en çok uçak bileti aldığı şehirler...

Erzurumajans-İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara'ya direkt uçuşların yapıldığı Erzurum'da yılın ilk 11 ayında 1 milyonu aşkın kişi uçakla seyahat etti. İşte Erzurumluların en çok uçak bileti aldığı şehirler...


9 yıl önce Erzurum Havalimanı'nın yeni terminal binasına kavuşan Erzurumlular, uzun ve konforsuz otobüs yolcukları yerine uçakla seyahati tercih ediyor.


Peki, Erzurum'da yaşayanlar en çok nereye uçakla seyahat ediyor? Online uçak bileti satışı sektörünün öncü şirketlerinden ucakbileti.com'un Operasyon Direktörü İbrahim Bakış'ın verdiği bilgilere göre Erzurumlular en çok İstanbul'a uçak bileti alıyor. İkinci sırada İzmir, üçüncü sırada İzmir yer alıyor.


Ucakbileti.com'un verilerine göre Erzurumluların en çok tercih ettiği destinasyonlar şunlar:


İstanbul: % 44,4

İzmir: % 20,1

Ankara: % 17,8

Bursa: % 7,7

Antalya: % 4,2

Adana: % 2,1

Gaziantep: % 1,1

Konya: % 1,1

Hatay: % 1

 

TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK HAVALİMANI


Erzurum uçuşları ve çevre illere de büyük ölçüde hizmet veren Erzurum Havalimanı, Aziziye ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. 1966 yılında askeri tesis olarak açılan havalimanı, 1993 yılında tarifesiz seferlere başladı. Antalya, İstanbul ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olan Erzurum Havalimanı, 2005 yılında yeni terminal binasına kavuştu. Erzurum Havalimanı'na ulaşım, uçak saatlerine göre düzenlenen otobüs seferleriyle sağlanıyor. Bunun yanı sıra havalimanı terminali dışında bulunan taksilerle de şehir merkezine ulaşmak mümkün.


1 MİLYON YOLCUYU GEÇTİ


Erzurum Havalimanı'ndan ocak-kasım döneminde dış hatlarda 203, iç hatlarda 7 bin 832 olmak üzere 8 bin 35 uçak seferi yapıldı. Dış hat uçak seferi sayısı, toplam uçak seferi sayısında yüzde 2,52'lik oranda pay gösterdi.


Havalimanından 2015'in ilk 11 ayında 996 bin 404 iç hat yolcusu, 11 bin 820 dış hat yolcusu olmak üzere toplamda 1 milyon 8 bin 224 yolcu yararlandı.


THY, Pegasus ve Anadolu Jet; Erzurum Havalimanı'nda İstanbul, İzmir ve Ankara'ya uçak seferleri düzenliyor. Anadolu Jet de ayrıca İstanbul ve Ankara aktarmalı olarak Trabzon'a uçak kaldırıyor; Bursa'ya ise direkt uçuş düzenliyor.


Erzurum hattı THY'nin Türkiye geneli doluluk oranlarında en yüksek ortalama sayısına sahip hat. Sefer saatleri Erzurumlular için çok uygun. Her gün 12.00'den Bursa'dan, 16.00'da Erzurum'dan kalkıyor. Seferler hem zaman olarak hem de ekonomik olarak çok uygun.


TİCARİ UÇUŞLARDA ARTIŞ


Havalimanından ocak-kasım ayları arasında 6 bin 374 iç, 127 dış hat ticari uçak seferi yapıldı. Dış hat ticari uçak seferi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artış gösterdi. 2014'ün 11 ayındaki dış hat ticari uçak sefer sayısı 109 uçuş olarak kaydedilmişti. Dış hat ticari uçak seferi sayısı toplam ticari uçuşlar içinde yüzde 1,99'lık oran kaydetti. Dönemde hava limanından iç hatta 7 bin 967 ton, dış hatta ise 338 ton olmak üzere toplam 8 bin 305 ton yük taşındı.


İSTANBUL'DA 382 BİN ERZURUMLU VAR


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre İstanbul'da 382 bin Erzurumlu yaşıyor. Erzurumluların en yoğun olduğu ilçeler Arnavutköy ve Sultanbeyli.


Erzurumluların İstanbul'dan sonra en çok göç ettiği şehirler ise sırasıyla şunlar: Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli, Manisa, Antalya.


KONAKLAMA TESİSLERİNDE LİDER


Erzurum, sahip olduğu konaklama tesisi ve yatak sayısı ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde lider konumda. İlde 2 adet 5 yıldızlı, 2 adet 4 yıldızlı, 3 adet 3 yıldızlı, 4 adet 2 yıldızlı ve 1 adet 1 yıldızlı olmak üzere toplam 12 turizm işletme belgeli tesis bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.