Bölge Haber Girişi : 31 Ocak 2011 17:04

Erzurum'un iki simgesi karla buluştu!..

Erzurum'un iki simgesi karla buluştu!..
Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'da bir grup ilk ve ortaöğretim öğrencisi, kentin simgesi Çifte Minareli Medrese ile atlama kulelerinin kardan heykelini yaptı.

Erzurum Ajans-Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'da bir grup ilk ve ortaöğretim öğrencisi, kentin simgesi Çifte Minareli Medrese ile atlama kulelerinin kardan heykelini yaptı.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği yapan Erzurum'da oyunların heyecanı, küçük büyük herkesi sardı. Oyunların başladığı 27 Ocak'tan itibaren hareketliliğin arttığı kentte, ilk ve ortaöğretimde okuyan Nuh Nar, Mustafa Nar, Burak Özdemir, Fatih Canver ve Yasin Emre Öz Erzurum- Ağrı Karayolu üzerindeki Palandöken Devlet Hastanesi'nin önüne İlhanlılar'dan günümüze ulaşan tarihi Çifte Minareli Medrese'yi, yaklaşık 70 milyon liraya yaptırılan Türk Telekom Atlama Kuleleri'nin kardan heykelini yaptı.

Kentin iki simgesini soğuk havada nöbetleşerek yaptıkları anlatan Nuh Nar, Kış Oyunları etkinliklerine küçük de olsa bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Nar, "Fırsat buldukça açık ve kapalı alanlardaki müsabakaları izlemeye çalışıyoruz. Daha önce kış sporları hakkında fazla bir bilgimiz yoktu ama şimdi biz de bu sporları yapmak istiyoruz. Özellikle kayaklı atlamayı yapmak istiyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.