Erzurum Haber Girişi : 01 Şubat 2014 11:47

Erzurum'un ilk turizm derneği KUTDER kuruldu

Erzurum'un ilk turizm derneği KUTDER kuruldu
Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum turizmine katkı sağlamak ve geliştirmek amacıyla Kuzeydoğu Turizm ve Sağlık Derneği (KUTDER) kuruldu.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum turizmine katkı sağlamak ve geliştirmek amacıyla Kuzeydoğu Turizm ve Sağlık Derneği (KUTDER) kuruldu.

Derneğin Genel Başkanlığını üstlenen Mehmet Nuri Alim, Erzurum'da neler yapabiliriz gayreti içerisinde ilk defa Erzurum merkezli bir dernek kurduklarını söyledi.
Alim, "Kısa adı KUTDER der olan Kuzeydoğu Turizm ve Sağlık Derneğimiz 24 Ocak tarihi itibari ile resmi olarak kurulmuş bulunmaktadır. Erzurum'un sorunlarını dert edinen ben ve yönetim kurulu üyelerim ilimizde turizm sektöründeki sorunların üstüne gidebilecek mevcut potansiyeli artırabilecek ve turizmde yeni icatlar yapabileceğimize inandığımız için ve sadece kimlikte bir Erzurumlu olarak kalmayı değil Erzurum'a neler yapabiliriz gayreti içerisinde ilimizde ilk defa genel merkezi Erzurum olmak üzere kurulan Kuzey Doğu Turizm ve Sağlık Derneğini kurmaya karar verdik. Genel Merkezi Erzurum olan KUTDER yaklaşık 10 ille daha görüşmeler yaparak ilk etapta 4 şubesinin daha kurulması ile birlikte öncelikle Erzurum'un ve tüm Türkiye'nin Turizmine katkı sağlamak için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmak için yola çıktık. Turizmin başkenti olan Erzurum ve bölgemizin hikayesini herkes merak ediyor ama biz kendimizi mükemmel durumda görmüyoruz, çok daha fazlasını yapabiliriz . Turist sayısını artırsak da geliri artırmamız mümkün değil, esas güncelleme turizme bakışla ilgili olmalıdır. Bunu için biz bölgemizdeki turizmdeki potansiyeli büyütmekle birlikte turizmi yeniden icat etmemiz gerekiyor bu nedenle elimizden gelen gayreti fazlasıyla yapacağımıza ilimiz ve bölgemiz turizmine çok şey verebileceğimiz kanısındayız. Turizm sektörü altın yumurtlayan tavuktur. Altın yumurtlayan tavuğa yeteri kadar gıda verirsen ömür boyu altın yumurtlar. Biz bölge olarak turizm sektörüne önem vermemiz lazımdır. Turizmin bize getirileri olan unsurlara Kar ve Toprağa iyi davranmıyoruz. Bölgemizin tanıtımı konusunda bütünsel bir yaklaşım üretmemiz lazım. Sadece kar olmamalı düşüncesindeyiz. Ancak benim gördüğüm temel problem taktik meselelerle uğraşmaktan stratejik meselelere yeterince vakit ayrılmıyor. Önce stratejiyi doğru koyacağız ki diğer taktik meseleler zaten kendiliğinden çözülecektir . Bunun içinde kriz yönetim planı içerisinde Erzurum'un öz güvenini kaybetmemesi, turizm sektöründe bir kriz algısı olmaması gerekmektedir. Bölgemizin tanıtımı konusunda artık parça parça ve küçük meselelerden çıkıp bütünsel bir yaklaşım üretmemiz gerekiyor hikayemizi satabildiği oranda kendimizi satabiliriz.Bölgemize gelen turistlere öncelikle Türk misafirperverliği göstermemiz lazım bu sayede sayesinde kısa zamanda turizmi ileri noktalara getirebiliriz Kuzey Doğu Turizm ve Sağlık Derneği ilimize, bölgemize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.