Erzurum Haber Girişi : 07 Aralık 2023 13:00

ESKİ'nin Genel Müdürü nihayet konuştu: Hata olabilir!

ESKİ'nin Genel Müdürü nihayet konuştu: Hata olabilir!
Bazı iş yerlerini konut tarifesi üzerinden faturalandırdığı ortaya çıkan ESKİ, bu kez de abonelerine 13 gün arayla iki fatura gönderdi. Birbiri ardına skandal uygulamalarla yönetilemediği düşünülen kurumun Genel Müdürü Remzi Ertek, "Hata olabilir" dedi.

Sayıştay müfettişleri, geçen haftalarda yayınlanan denetim raporunda Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bazı işyeri aboneliklerini konut tarifesi üzerinden faturalandırdığını tespit etmişti.

 

Bu nedenle idare gelirlerinde ciddi azalmaya sebebiyet veren ESKİ’nin ayrıca içme suyu ve atık su hizmeti sunulan bazı mahallelerde abonelik işlemlerini tamamlayamadığını bu nedenle 450 noktada kaçak su kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

 

Kamuoyuna yansıyan müfettiş raporları karşısında her hangi bir açıklama yapmayan ESKİ, bu kez de bazı abonelerine iki hafta arayla fatura gönderdi.

 

Pusula Gazetesi’nin haberine göre Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Zeynep Hanım Apartmanı’nda yaşayan Ulviye Akgün Kantarcı’nın evine 21 Kasım’da 432 TL tutarında fatura geldi.

 

İlk faturadan 13 gün sonra ise ikinci fatura kesildi. 5 Aralık günü kesilen ikinci faturanın tutarı ise 225 TL olarak belirlendi. Toplamda 657 TL tutarındaki su faturaları karşısında şok olan Kantarcı, duruma anlam veremedi.

 

 

 

“Hata varsa düzeltilir!”

 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Remzi Ertek ise endeks elemanının hata yapmış olabileceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

 

Vatandaşların sayaç üzerindeki rakam ile fatura üzerindeki rakamın aynı olup olmadığını kontrol etmelerini söyleyen Ertek, “Bu durum nadiren yaşanır ancak hata olmuş olabilir. Belki endeks elemanının bir anlık dalgınlığından kaynaklanmış olabilir, belki de başka bir durum yaşanmıştır. Abonelerimizi kesinlikle mağdur etmek istemeyiz. Şüphe duydukları her durumda faturayla birlikte lütfen kurumumuza başvursunlar, elimizden geldiği şekilde yardımcı oluruz. Benzer durumlarda sayaç üzerindeki rakam ile fatura üzerinde bulunan rakamın da aynı olup olmadığına lütfen dikkat etsinler. Bir mağduriyet yaşanmasını istemeyiz” dedi. HABER MERKEZİ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 02 Ocak 2024 20:49

    İstanbulda suyun aynı ücret böyle bir fatura beğenmediğimiz İmamoğlu istambulda almıyor. Siz musluktan Gülsuyu mu akıyorsunuz sanki sayın cumhurbaşkanı mutlaka bunu bilecektir.

  • Hak-İş demir 18 Aralık 2023 20:43

    Su çok pahalı barajdan gelen su ayıptır. Yazın aynı duyla bağ bahçe sulanıyor yol kenarındaki ağaçlar sulanıyor parası bizden çıkıyor belediyede iş yaptım diyor. Acilen bu sulama işi bırakılmalı. Arıtma yap bahçe sula böyle saçmalık olur mu aynı suyu musluktan ver para iste adaletsizlik artık paçalarından akıyor güya adalet partisi değil zkp zulüm partisi

  • Dadas 10 Aralık 2023 10:46

    Endeks okuma biriminde işe başlamak için sayın büyük şehir belediye başkanı isim vermeli diyorlar. Eski büyük şehir belediyesine gönderiyor büyük şehir belediyesi eskiye gönderiyor. Ekmek kazanmak için işe girmek bu kadar zor olmamalı...

  • Dadas 10 Aralık 2023 08:30

    Emaneti ehline verin buyuruyor rabbim ne yazikki yok boyle bir şey benim faturami iki ay odendigi halde ayni fatura geldi neyseki baya mucadeleden sonra zoraki duzelttik emeklisi gelenler yeter artik birakin gençler gelsin ordan kalkip teneşire gitmeyeceksiniz sali verince emeklilik modu olunca böyle kimin eli kimin cebinde belli degil birde ozellikle ilceler denetlenmesi lazim

  • Cemal Yılmaz 09 Aralık 2023 02:48

    Genel Müdür hariç tüm yönetim lise mezunu, az bile oluyor allah koruyor bizi.

  • Su 08 Aralık 2023 14:19

    1 metreküp su istanbulda 23 tl, ankarada 20 tl, erzurumda 23 tl. Başka yoruma gerek yok...

  • Kartal karabey 07 Aralık 2023 22:38

    Bu ne ya bu kadar ucret olirmu her ay zam ustune zam 100 liralik su kullaniyon 150 lira ustune atik su bakim parasi cart curt ucretleri eklenir allahtan korkun ya