Spor Haber Girişi : 31 Mayıs 2012 18:15

Eskrim Türkiye şampiyonası devam ediyor

Eskrim Türkiye şampiyonası devam ediyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Türkiye Eskrim Şampiyonası Erzurum’da tüm hızıyla sürüyor.
Erzurum Ajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Türkiye Eskrim Şampiyonası Erzurum’da tüm hızıyla sürüyor. Dün Yakutiye Spor Salonu'nda yapılan açılış töreniyle başlayan müsabakalar büyük bir ilgi gördü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, KUDAKA Genel Sekreteri Rifat Altan ile çok sayıda davetlinin izlediği Türkiye Şampiyonasına, 14 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcular olmak üzere toplam 230 sporcu katıldı. Eskrim Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve Genç Milli takım antrenörü Mehmet Mehmet Ali Dayanç, dün başlayan müsabakaların ilk gününde erkekler epe, bayanlar kılıç ve flöre kategorilerinde karşılaşmaların yapıldığını belirterek, müsabakalara aynı kategorilerde devam edildiğini söyledi. Dayanç, Türkiye şampiyonasının yarın yapılacak olan takım yarışları ile sona ereceğini söyledi.

ESKRİMDE BİR İLK

Erzurum’un tarihinde ilk kez Liseli Gençler Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Ankara’dan bu tarafa Türkiye şampiyonasını düzenleyen tek il olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk sporcular ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen gençleri kutluyorum. Antrenörümüz Mehmet Ali Dayanç’ı gayretlerinden dolayı kutluyorum” dedi. Bu arada Çintimar ve davetliler ilk gün yarışlarında dereceye giren sporculara madalya verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.