Spor Haber Girişi : 20 Ocak 2015 13:52

Eskrimciler Yıldırım'ı anacak

Eskrimciler Yıldırım'ı anacak
Erzurum ve Türk eskrimi için ömrünü harcayan Erzurumlu merhum Cihat Yıldırım, düzenlenecek eskrim turnuvası ile anılacak.
Erzurumajans-Erzurum ve Türk eskrimi için ömrünü harcayan Erzurumlu merhum Cihat Yıldırım, düzenlenecek eskrim turnuvası ile anılacak.

Erzurum'da hafta sonunda Eskrim Valilik Kupası Müsabakaları yapıldı. Büyük ilgi gören müsabakalar sonunda açıklama yapan Milli Takım Antrenörü ve Eskrim İl Temsilcisi Mehmet Ali Dayanç, 1970'li yıllarda Erzurum ve Türk eskrimine damga vuran Cihat Yıldırım'ı anacaklarını söyledi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda hafta sonunda Erzurum'da yapılan Valilik Kupası Eskrim Turnuvası büyük ilgi gördü. Yakutiye Spor Salonu'ndaki eskrim salonunda gerçekleştirilen turnuvaya GHSİM Spor Şube Müdürü Vekili Yunus Aras, Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Mızrak, iki hafta önce Verem Savaş Haftası nedeniyle düzenlenen eskrim turnuvası için Erzurum GHSİM ve Eskrim İl Temsilcisi Mehmet Ali Dayanç'a teşekkür etti.

YILDIRIM UNUTULMADI

Aynı zamanda Eskrim Milli Takım Antrenörü olan Erzurum Eskrim İl Temsilcisi Mehmet Ali Dayanç, yardımcısı Nevzat Dumanoğlu ile birlikte Valilik Kupası Müsabakalarına nezaret etti. Dayanç, Erzurum'da eskrim sporunun her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, "Bu konuda GHSİM Müdürümüz Fuat Taşkesenligil bize büyük destek veriyor. Bu bizim için önemli bir güç. Ayrıca İl Müdürümüz İnşallah bize birde eskrim salonu kazandıracak" dedi. Dayanç, 1970'li yıllarda Erzurum ve Türk eskrimi için büyük çalışma yapan ve hizmet veren merhum Cihat Yıldırım'ı da unutmadıklarını belirterek, kendisinin anısına bir turnuva tertipleyeceklerini söyledi. Dayanç, "Cihat Yıldırım, 1970'li yıllarda eskrim antrenörlüğü yaparak, çok önemli sporcular yetiştirmiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz. Onun anısına eskrim kupası yapacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.