Erzurum Haber Girişi : 21 Kasım 2012 11:15

''Esnafın ayakta kalması için tabana inmeliyiz''

''Esnafın ayakta kalması için tabana inmeliyiz''
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, hipermarketlerin büyükşehirlerin gerçeği olduğunu ancak yerel esnafın da unutulmaması gerektiğini söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Rasim Fırat, hipermarketlerin büyükşehirlerin gerçeği olduğunu ancak yerel esnafın da unutulmaması gerektiğini söyledi. Başkan Fırat, “Eskiden okullarda yerli malı haftası olurdu, yeniden tabana inmeliyiz” dedi.

Büyük alışveriş merkezlerinin kentlerin ekonomisi için önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken ESOB Başkanı Rasim Fırat, 400 bin nüfuslu Erzurum’da hipermarketlerin bulunmasının kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi.
Halkın büyük marketler ve AVM’leri tercih etmesinin çeşitli sebepleri olabileceğini kaydeden Başkan Fırat, şunları söyledi. “Erzurum gibi büyük bir şehirde alışveriş merkezleri ve hipermarketlerinin bulunması çok normal. Ancak yerel esnafı da unutmamak, desteklemek ve kalkınmalarına yardımcı olmak lazım. Eskiden okullarda yerli malı haftası yapılırdı. Şimdilerde maalesef böyle şeyler yok. Bu konuda tabana inmek ve halkımıza anlatmak lazım. Yerel esnafın da kalifiye eleman çalıştırması ve kendilerine çeki düzen vermeleri şart. Mal satabilmeniz için mutlaka albeninizin olması lazım. Kendinizi geliştirmeniz lazım. Her esnafın oturup bunu düşünmeli. Bu çok geniş bir yelpazede düşünülmesi gereken bir konu. Halka iyi anlatmak, niye tercih ettiklerine bakmak gerek.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gariban esnaf 01 Ocak 1970 02:00

    sen esnafmısın başkan esnafın halinden anlayasın. srıf haber olsun diye haber yapmak olmaz. esnafın halinden anlayabilmen için iş yeri sahibi olman lazım

  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkan acaba avm lere ortak mı yada yatırımını orayamı yapıyor hani şu yolsuzluk meselesi vardıya ne bilim aklıma geldi...