Ekonomi Haber Girişi : 29 Nisan 2013 16:13

ETÜ, SPK ile iş birliği protokolü imzaladı

ETÜ, SPK ile iş birliği protokolü imzaladı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ile işbirliği protokolü imzaladı.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ile işbirliği protokolü imzaladı.
ETÜ Toplantı salonunda düzenlenen törenle iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "SPK ile üniversitemiz arasında "Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması"nı imzaladık. Türkiye'deki tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarının korunması amacıyla düzenleme ve denetleme merci olan Sermaye Piyasası Kurulu Ankara ve İstanbul'dan sonra ilk defa Erzurum'da toplandı. İki günlük Erzurum programının ilk faaliyeti üniversitemiz ile SPK arasında imzalanan iş birliği protokolü oldu. Protokol kapsamında SPK personeline belirlenen konularda üniversitemiz öğretim elemanları tarafından eğitim verilecek. SPK personelinin uzmanlık tezlerine üniversitemiz öğretim elemanları danışmanlık yapacak. SPK ve üniversitemiz kütüphane ve elektronik kaynaklar ortak kullanıma açılacak. Üniversitemiz ve SPK'nın mutabık olduğu konularda kamuoyu araştırmaları ve bilimsel araştırmalar yapılacaktır. SPK ve üniversitemiz işbirliği kapsamında protokol süresince, eğitim ve tanıtım amaçlı seminer, sempozyum ve diğer bilimsel etkinlikler düzenlenmesi için çeşitli projeler üretilip karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacaktır. " dedi.

Protokol sonrasında Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.