Eğitim Haber Girişi : 02 Aralık 2013 15:01

ETÜ heyeti Urmiye'yi ziyaret etti

ETÜ heyeti Urmiye'yi ziyaret etti
Erzurum Teknik Üniversitesi ile İran Urmiye Üniversitesi arasında geliştirilen işbirliği kapsamında Rektör Prof.Dr. Muammer Yaylalı ve beraberindeki heyet İran'a giderek Urmiye Üniversitesinde incelemelerde bulundu.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi ile İran Urmiye Üniversitesi arasında geliştirilen işbirliği kapsamında Rektör Prof.Dr. Muammer Yaylalı ve beraberindeki heyet İran'a giderek Urmiye Üniversitesinde incelemelerde bulundu.

Görüşmelerde iki üniversite arasında da ne gibi çalışmalar yürütüleceği konusunda fikir alışverişi yapılarak, öğrenci düzeyinde gerek sportif gerek kültürel alanda çalışmalar ve bilimsel alanda ortak projeler yapılması kararlaştırıldı. Erasmus gibi öğrenci değişimi ve öğretim görevlisi değişimi yapılarak iki üniversite adına ortak diploma verilmesi görüşüldü. Daha sonra iki üniversitenin dekanları ve öğretim görevlileri üniversite içinde kendi alanları ile ilgili fakülteleri gezerek fikir alışverişi yaptılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.