Eğitim Haber Girişi : 31 Ocak 2014 17:13

ETÜ mühendislik fakültesinin gurur günü

ETÜ mühendislik fakültesinin gurur günü
Erzurum Teknik Üniversitesince hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen ilk proje olma özelliğine sahip oldu.
Erzurumajans-ETÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Yetim'in "Farklı Yüzey İşlevlerinin Sabit ve Değişken Genlikli Yükler Altında Yorulma, Çatlak İlerlemeli Davranışına Etkilerinin İncelenmesi" projesi 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edildi. Proje, Erzurum Teknik Üniversitesince hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen ilk proje olma özelliğine sahip oldu.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kaymaz ve Prof. Dr. Bülent Çakmak, Doç. Dr. Fatih Yetim'i "Farklı Yüzey İşlevlerinin Sabit ve Değişken Genlikli Yükler Altında Yorulma, Çatlak İlerlemeli Davranışına Etkilerinin İncelenmesi" konu başlığı ile kabul edilen projesinden dolayı tebrik ettiler.

Doç. Dr. Fatih Yetim'i çalışma ofisinde ziyaret eden Prof. Dr. Muammer Yaylalı, kabul edilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; bu başarının önümüzdeki dönemde sürekli hale gelmesi temennisinde bulundu.

ETÜ olarak bilim ve teknoloji alanlarında etkin çalışmalar yaparak, ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi olunacağının altını çizen Rektör Prof. Dr.Yaylalı, kabul edilen bu projenin gelecek dönemde gösterilecek başarıların temelini oluşturduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.