Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2010 11:36

Evleri hasarlı köylüler yardım bekliyor!..

Evleri hasarlı  köylüler yardım bekliyor!..
Erzurumun Çat ilçesine bağlı Karaca köyünde geçen ay meydana gelen selin yaralarının sarılmaması, köylülerin tepkisine neden oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Karaca köyünde geçen ay meydana gelen selin yaralarının sarılmaması, köylülerin tepkisine neden oldu.
Selde evleri kullanılamaz hale gelen altı nüfuslu bir aile, eşyaları ile birlikte dışarıda hayatlarını sürdürüyor. Selden zarar gören evdeki eşyaları dışarı çıkaran aile fertleri, gündüz dışarıda geceleri köyde akrabalarının evlerinde kalıyor. Evleri kullanılamaz hale gelen Geçer ailesi, devlet yetkililerinden yardım beklediklerini söyledi. Çocukları ile birlikte dışarıda kaldığını belirten Yıldız Geçer, yaşadıkları sıkıntıdan kurtulmak için devlet yetkililerinden yardım istedi. Sel nedeniyle evinin
kullanılamaz hale geldiğini anlatan Yıldız Geçer, şöyle konuştu: “Evin içindeki eşyaları köylülerin yardımıyla dışarı çıkardık. Ancak yaklaşık bir ay olmasına rağmen hiçbir yetkili köyümüze gelip sorunlarımızı dinlemedi. Evimiz kullanılamaz halde olduğu için geceleri akrabalarımızın evlerinde kalıyoruz. Bütün eşyalarımız dışarıda. Kimse derdimizi sormadı, bize bir çadır bile verilmedi. Çadır verilseydi çocuklarımızla birlikte çadırda kalırdık. Devlet yetkililerinin bize el uzatmasını istiyoruz.”
Selin ardından köylerine kimsenin gelmediğini belirten vatandaşlar da, yaraların sarılmamasına tepki gösterdi. Selden sonra kimsenin gelip sorunlarını dinlemediğini belirten bir vatandaş, “Yıkılan ve kullanılamaz hale gelen evler var. Evleri kullanılamaz hale gelen aileler perişan durumda. Bu sıkıntıların bir an evvel çözülmesini bekliyoruz” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.