Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2010 00:07

Erzurum'da Ebe ve Hemşire alınacak!..

Erzurum'da Ebe ve Hemşire alınacak!..
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, belde ve köy sağlık evlerinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli 16 vekil ebe ve hemşire alımı yapacak

Erzurum Ajans-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, belde ve köy sağlık evlerinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli 16 vekil ebe ve hemşire alımı yapacak.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçelere bağlı sağlık evlerine 16 vekil ebe ve hemşire ataması yapacaklarını açıkladı. Doç. Dr. Vançelik, toplum sağlık merkezlerine bağlı sağlık evlerinde çalıştırılmak üzere lise ya da üniversitelerin hemşire ya da ebelik bölümünden mezun kişilerin sağlık müdürlüğüne veya sağlık grup başkanlıklarına başvuru yapabileceklerini ifade etti. Vançelik, 8 ilçeye bağlı 16 köy ve belde sağlık evine alınacak vekil ebe-hemşire sayısını şöyle belirtti: Hınıs 5, Horasan 1, Karayazı 3, Olur 1, Uzundere 1, Tekman 3 Aşkale 1 ve Narman 1.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Vançelik, köy ve belde sağlık ocaklarına son 8 ayda atanan sözleşmeli ebe ve hemşireler ile Erzurum'a köy ve ilçelerden gelen doğum hastası sayısında önemli ölçüde azalmanın yaşandığını ifade etti. Vançelik, bunun temelinde ise köy sağlık evlerindeki hemşire ve ebelerin görevlerini layıkıyla yerine getirmelerinin yattığını kaydetti. Doç.Dr. Vançelik, Sağlık Bakanlığı'nın yeri kadro tahsis etmesi halinde boş bulunan diğer ilçelerin de sağlık evlerine vekil ebe, hemşire ataması yapacaklarını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.