Eğitim Haber Girişi : 24 Aralık 2011 11:50

Fen bilimleri enstitüsi makale ödül töreni

Fen bilimleri enstitüsi makale ödül töreni
Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makale Ödül Töreni düzenledi
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makale Ödül Töreni düzenledi

Fen Fakültesi’ndeki törende konuşan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Vekili Prof. Dr. Ömer Akbulut, üretilen ve ödüllendirilen tez makalesi sayısının yedi tezlerden bağımsız makale sayısının ise on altı olduğunu söyledi.

Ödüllendirmedeki amacın fen bilimleri alanında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin bilimsel makale yayını yapmalarını ve tez çalışmalarından elde ettikleri bulguları periyodiklerde yayınlanmasını teşvik etmek olduğunu belirten Akbulut, “Marifet iltifata tabidir atasözümüzün gereği lisansüstü çalışmalar kapsamında başarılı olan öğrencileri ve tez danışmanlarını ödüllendirmiş bulunuyoruz. Böylece yapılan ve ödüllendirilen çalışmalarla üniversitemizde hem SCI vb. indeksler tarafından taranan dergilerde yapılan yayın sayısı artmış hem de bilimsel rekabetin artmasına katkı sağlanmıştır” dedi.
“Lisansüstü Başarı Teşvik Ödülü değerlendirmesinde 2010 yılı içinde Yüksek Lisans veya Doktora öğrenimlerini tamamlamış elemanların yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş tezlerinden ürettikleri makaleler ile lisansüstü eğitime devam eden öğrencilerin yaptıkları yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş tez çalışmalarından bağımsız makaleler değerlendirmeye alnmıştır” diyen Akbulut, şunları kaydetti:
“Bu sayıların ve başvuruların 2011 yılında artmasını temenni ediyoruz. Ödül kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum..”

Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise, konuşmasında, yönetim olarak çalışanı ödüllendirmeyi bir ilke olarak benimsediklerini ve uyguladıklarını belirterek, “Bugüne kadar üniversitemizde bu konuda ortaya konulan bilimsel yayınlar, yürütülen projeler, artarak devam etmiş, son üç yılda uluslar arası dergilerde yayınlanan bilimsel yayınlarımız artmıştır. Yapılan uluslararası sıralamada Atatürk Üniversitesi dünyanın en iyi üinversiteleri arasındaki yerini bu yılda almıştır. Bu konuda emeği geçen bütün bilim adamlarımızı kutluyoruz” diye konuştu.
M
akaleleri derecelendirilen öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emir Baki Denkbaş, nanoteknoloji; nanotıp konusunda bir konferans verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.