Medya Haber Girişi : 24 Aralık 2011 11:44

Aydemir ve Korkut`tan İHA`ya ziyaret

Aydemir ve Korkut`tan İHA`ya ziyaret
İhlas Haber Ajans Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı İbrahim Aydemir, Fransa’dan yaşanan soykırımı inkara ceza yasa tasarısının kab
Erzurum Ajans-İhlas Haber Ajans Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı İbrahim Aydemir, Fransa’dan yaşanan soykırımı inkara ceza yasa tasarısının kabul edilmesini kınadı.

İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’i ziyaret eden DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, dün Fransa parlamentosunda onaylanan ermeni soykırımı yasa tasarısına da büyük tepki gösterdi. Tarihin hiçbir zaman değiştirilemeyeceğini dile getiren Aydemir ve Korkut, Fransa parlamentosunun onaylamış olduğu bu kararı büyük bir talihsizlik olarak değerlendirdi.
Türkiye’nin yaptırımlarının son derece doğru olduğunu dile getiren Korkut ve Aydemir Fransa ilk önce kendi yaptığı soykırımın hesabını vermesi gerektiğini dile getirdiler.

AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

Doğu Anadolu Sanayici ve işadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, ziyarette, Erzurum paydasında yerel yönetimlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

AKDAĞ MARKA DEĞER

Erzurum’un son on yıllık süreçte sosyal ve ekonomik boyutta yeni bir kalkınma ve gelişme heyecanı yakaladığı, temel ekonomik ve hizmet sektörlerinde ciddi yatırımlar aldığına işaret eden Aydemir, özellikle sağlık alanındaki yatırımlara dikkat çekerek, “Sağlık Bakanımız Sayın Akdağ’ın çizdiği ufuk paralelinde Erzurum bir sağlık şehri haline geldi. Sağlık Kampüsü olarak adlandırılan Şehir Hastanesi kompleksinin tamamlanmasıyla birlikte Erzurum yalnız bölgesinde değil, ön asya ülkeleri bazında da bir sağlık merkezi haline gelecek.” dedi.

AKDAĞ’LA GELEN SİNERJİ

Erzurum’da son on yılda, umutsuzluğu satın almak yerine umuda yönelmek şeklinde pozitif bir eğilimin görüldüğünü, bunda Sağlık Bakanı Akdağ’ın önemli rolü bulunduğunu ifade eden Aydemir, ‘Sayın Bakan bizim beşeri sermayemizin marka ifadesidir. Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da oluşturduğu kalkınma sinerjisi, Erzurum vizyonunu gelişmekte olan iller düzeyine taşırken, aynı zamanda ekonomideki kırılganlık yerini yatırım ataklarına bıraktı. Bu süreci desteklemek hepimizin görevi olmalı’ diye konuştu.

YAKUTİYE’DEN BÜYÜK KÜLTÜR HİZMETİ

Ziyarette Yakutiye Belediyesi kültür hizmetlerine değinen Başkan Korkut, Alvarlı Muhammed Lütfü Efendinin, Erzurum’un ufku olduğunu belirterek, Efe Hazretlerine ait olan eserlerin kamuoyuyla paylaşılmasına yönelik bir dizi çalışma başlattıklarını belirtti.
Korkut Hace Alvarlı Muhammet Lütfi Hazretlerinin Hulasatü’l-hakayık eserini bastırarak ücretsiz olarak dağıttıklarını, bu etkinlikle özellikle gençlerin bilinçlenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Erzurum’un önemli kişilerinden olan Alvarlı Efe’nin tüm eserlerinden birden çok ders çıkarılıp geride bıraktıklarından faydalanılacak çok bilginin bulunduğunu dile getiren Korkut “Bizde çok sayıda bastırdığımız bu eserle ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar yarar görürüz diye düşünerek böyle bir çalışma yürüttük” dedi.
D
OSİAD Yönetim kurulu Başkanı Aydemir, Başkan Korkut’u Erzurum adına böylesine önemli bir kültür hizmetinden dolayı kutladı.Başkan Korkut, daha sonra Aydemir ve Türkez’e Hulasatü’l-Hakayık eserini hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.