Erzurum Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 12:30

Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, avukatlığa döndü

Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, avukatlığa döndü
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarI kapsamında, spikerlik yaptığı Samanyolu TV'den ayrılan Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, avukatlık mesleğine döndü.
Erzurumajans-Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarI kapsamında, spikerlik yaptığı Samanyolu TV'den ayrılan Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, avukatlık mesleğine döndü. 

Gülen, 22 yıl sonra avukatlık mesleğine amcaları Fethullah Gülen ve Salih Gülen'in de yargılandığı dava ile başladı. Hakkında yakalama kararı bulunan Salih Gülen'in avukatlığını yapan Kemal Gülen, "İlk defa Erzurum'da avukatlık cübbesi giyerek amcamı savunmak görevini üstlendim. Meslektaşlarım 'iyi yaptın aferin, güzel bir sunumdu' dedi ama mahkeme heyetini ikna edemedik. İlk duruşmada başarısız oldum" dedi. 

Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Mahallesi'nde dünyaya gelen Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Kadıoğlu Sokaktaki 'Gülen Matbaası'nda, FETÖ/PDY'ye ait suç unsuru oluşturan belgelerin saklandığı iddiasıyla geçen Mart ayında arama yapıldı. Matbaadaki çek, senet dahil, banka dekontları, CD, video kaset, hard disk, hafıza kartlarına el konuldu. Matbaada çalışan Samih Yalçın, evinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Salih Gülen ve Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

FETHULLAH GÜLEN'E 'ĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU' İSTENİYOR

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada '1 numaralı şüpheli' olarak yer alan Fethullah Gülen'in 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 10- 15 yıl, 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan ise 2- 7 yıl hapsi istendi. '2 numaralı şüpheli' Salih Gülen ve Samih Yalçın hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5- 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'YAKAMIZA PARALEL YAFTASINI YAPIŞTIRDILAR'

İlk duruşmada Fethullah Gülen'i avukat Nurullah Albayrak, Salih Gülen'i ise asıl adı Kevser olan avukat yeğeni Kemal Gülen savundu. Evli ve 2 çocuk babası Samih Yalçın, işçi olarak çalıştığını, ayda 1400 lira ücret aldığını söyledi. Samih Yalçın, "Yakamıza Paralel Devlet Yapılanması yaftasını yapıştırdılar. Devlete karşı hiçbir yanlışım olmadı. Biz örgütten, hele terör örgütünden hiç anlamayız. 14 yaşındaki kızıma okulda 'baban terörist' dediler. Bunun vebalini kim verecek?" diye konuştu.

'TUTUKLANMA KORKUSUYLA GELMİYOR'

İlk duruşmasında heyecanlı olduğu gözlenen Kemal Gülen, hakkında yakalama kararı çıkarılan amcası Salih Gülen'in lenf kanseri, prostat ve şeker hastası olduğunu belirtti. Hasta olan Salih Gülen'in tutuklama korkusuyla ifadeye gelmek istememiş olabileceğine işaret eden Kemal Gülen, "Tutuklamalar nedeniyle müvekkilimin korkmuş, ürkmüş olması mümkündür. Müvekkilim tutuklama korkusuyla adaletin şefkatli kollarına sığınamıyor. Mahkeme Salih Gülen'in tutuklanmayacağına dair bir karar verebilirse gelip ifadesini verecektir" dedi. 

YAKALAMA KARARLARI KALDIRILMADI

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak ise müvekkiline mahkeme için tebligat çıkarılmadan yakalama kararının çıkarılmasının usulsüz olduğunu savundu. Mahkeme heyeti, Albayrak'ın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ihtisas mahkemesi olmadığını ve görevsizlik verilmesi yönündeki talebini reddetti. Mahkeme, avukatların Fethullah Gülen ve Salih Gülen hakkındaki yakalama kararlarının kaldırılması yönündeki taleplerini de kabul etmeyerek, Samih Yalçın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

'FETHULLAN GÜLEN'İN KARDEŞİ OLMAK SUÇ MU?'

Duruşma sonrası Adliye Sarayı önünde açıklama yapan Avukat Kemal Gülen, Salih Gülen'in Fethullah Gülen'in kardeşi olduğu için yargılandığını iddia etti. Davanın siyasi olduğunu öne süren Kemal Gülen şunları söyledi:

"Savcı, matbaada çalışan işçi Samih Yalçın, Fethullah Gülen ve Salih Gülen'i bir araya getirmiş bir örgüt oluşturmaya gayret ediyor. Ortada silah, şiddet yok, terör örgütü suçu oluşturmaya çalışıyor. Hepimiz biliyoruz ki bunlar siyasi davalar. Fethullah Gülen'in kardeşi olmak suç mu? Halbuki hiç kimse bir başkasının suçunu, yükümlüğününü üstlenemez. Kamu vicdanına ciddi yara açan bir dava. Hiçbir suçu olmayan bir çocuk sadece çalıştığı için, matbaadaki içerisinde CD, kaset, kitap var diye tutuklu."  

İLK DURUŞMADAKİ PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ: BAŞARISIZ OLDUM

Samanyolu TV'de uzun süre ana haberleri sunan Kemal Gülen, kanalın Türksat'tan çıkarılması ve atanan kayyumlar nedeniyle işinden olduğunu belirtti. İlk duruşmadaki performansını değerlendiren Kemal Gülen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben televizyoncuydum. Televizyonumuz Türksat'tan haksız bir şekilde yine bu siyasi davaların rüzgarıyla indirilince, avukatlık mesleğine döndüm. 22 yıldır gazetecilik, televizyonculuk yapıyordum. 3- 4 aydır avukatlığa başladım. İstanbul'daki büyük davaları takip ettim seyirci gibi. İlk defa Erzurum'da avukatlık cübbesi giyerek amcamı savunmak görevini üstlendim. Ancak işten çıkarılan arkadaşların yüzde 90'ı işsiz. Meslektaşlarım 'iyi yaptın aferin, güzel bir sunumdu' dedi ama, mahkeme heyetini ikna edemedik. Bir avukat olarak daha ilk duruşmada başarısız oldum. İnşallah bundan sonraki duruşmalarda, ya da ön taleplerde yakalamalar, tutuklama kalkar. Kanser hastasını tutuklayıp hapse koyacaksınız ve orada ölümünü bekleyecek. Yeniden hukukun üstünlüğünün gelmesi ümidi ve temennisiyle."

Hümeyra Pardeli/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.