Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 02:46

Fetullah Gülen dosyası Erzurum'a istendi!..

Fetullah Gülen dosyası Erzurum'a istendi!..
Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Gülen cemaati hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan soruşturma yürütüyor.
Kemal Göktaş'ın haberi-Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzurum özel yetkili Başsavcı Vekilliği’nin açtığı davada “İrtica Eylem Planı’nı uyguladığı” gerekçesiyle tutuklu yargılanıyor.
İddianamede Cihaner’e yöneltilen en önemli suçlama İsmailağa ve Gülen cemaatlerine yönelik yürüttüğü soruşturmalar. Cihaner bu iki cemaatin “silahsız yasa dışı örgütler” olduğu iddiasını soruşturuyordu. Cihaner’e bu suçlamayı yönelten Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Gülen cemaati hakkında tam da İrtica Eylem Planı’nda hedeflendiği biçimde, silahlı örgüt ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan soruşturma yürütüyor. Özel yetkili Başsavcı Vekilliği bu soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadesini aldığını belirterek Cihaner’in başlattığı ve halen açık olan Gülen cemaati dosyasını Erzincan’dan istedi.
Erzincan Savcısı Hasan Can da Erzurum Başsavcı Vekilliği’nin bu isteğine uydu ve dosyayı “görevsizlik” kararıyla Erzurum’a gönderdi. Şimdi Erzurum’da Gülen cemaati ile ilgili Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan yürütülen soruşturmada nasıl bir karar verileceği merak ediliyor. Cihaner ve avukatları Erzurum Başsavcı Vekilliği’nin dosyayı Cihaner’den alabilmek için Gülen cemaatine yönelik “silahlı örgüt” iddiasıyla soruşturma açtığını savunuyor.(Kaynak: Vatan)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.