Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 00:04

Aziziye ilçesinde kentsel dönüşüm!..

Aziziye ilçesinde kentsel dönüşüm!..
Aziziye Belediyesince, Erzurumun giriş kapısı olan ilçeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmak için kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar sürüyür.

Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nce, Erzurum’un giriş kapısı olan ilçeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmak için kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar sürüyür.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gezköy’de hak sahiplerine daha önce 5 Milyon 124 bin TL ödeme yapan belediye, geçtiğimiz hafta 2 Milyon 78 Bin TL daha ödeme yaparak, birinci etapda tapu devri alınan hap sahiplerinin tamamının paralarını ödedi.
Ilıca’da ise, acele kamulaştırma kapsamındaki Eski Mahalle için 297 bin TL ödeme yapıldı.
7 MİLYON 203 BİN TL ÖDEME YAPILDI
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un giriş kapısı olan ilçeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. Bir yandan yıkım çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan tapu devri alınan vatandaşlara ödeme yapıldığını belirten Başkan Cengiz, geride bırakılan bir yılda Gezköy’in birinci etabında hak sahiplerine 7 Milyon 203 bin TL ödeme yapıldığını ve projenin toplam bedelinin 10 Milyon TL olduğunu ifade etti. Projenin birinci etabında sona yaklaşıldığını dile getiren Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçede etap etap gerçekleşeceğine vurgu yaparak, “Gezköy’ün birinci etabını tamamlarken, ikinci etap için de çalışmalara başladık. Birinci etabı 80 dönüm iken, 180 dönümlük ikinci etabın çalışmaları da sürüyor.” diye konuştu.
İLÇE TURİZM MERKEZİ VİZYONUNA KAVUŞUYOR
Ilıca’nın termal turizm merkezi vizyonuna uygun olarak inşa edilmesi için TOKİ ile protokollerin yapıldığına dikkat çeken Başkan Cengiz, ilçede ilk etapta 30 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını hatırlatarak, Ilıca’da da 90 dönümlük ikinci etabın çalışmalarının sürdüğünü ve ilçenin yeniden inşa edilerek, turizm merkezi vizyonuna kavuşturulması için çalışacaklarını söyledi.
Gezköy’ün kentsel dönüşümünün sağlanmasında hak sahiplerinin büyük katkısı ve desteğini gördüklerine işaret eden Başkan Cengiz, Ilıca’da da hazırlanan üç boyutlu projeleri halka sunacaklarını ve ilçenin çehresini halkla birlikte değiştirme arzusunda olduklarını vurguladı.
BAKAN’A, MİLLETVEKİLLERİNE VE TOKİ’YE TEŞEKKÜR
Kentsel dönüşümde kapsamlı ve özgün çalışmalarının Aziziye’de hayat bulduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “Bir yılda 7,2 Milyon TL gibi bir paranın ilçemiz ekonomisine girmesi kentsel dönüşüm adına olduğu kadar, ilçemiz ekonomisi için de çok önemli gelişmedir. Yaptığımız her çalışmada olduğu gibi, kentsel dönüşüm projelerimizde de bizlerden desteklerini esirgemeyen Sağlık bakanımız ve Erzurum Milletvekillerimiz ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a hemşehrilerimiz adına özellikle teşekkür ediyorum. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşeme projesi Erzurum için tarihi adımlardan birisidir. Çünkü Aziziye şehrin giriş kapısı olması nedeniyle çok büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.