Bölge Haber Girişi : 31 Mart 2011 11:36

Fırınlara şafak operasyonu!..

Fırınlara şafak operasyonu!..
Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde belediye sınırları içerisinde yer alan Osman Bektaş, Yunus Emre, Abdurrahman Gazi, Kazım Yurdalan ve Ertuğrul Gazi Mahallelerin de faaliyet gösteren fırınlarda denetleme yaptı.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde belediye sınırları içerisinde yer alan Osman Bektaş, Yunus Emre, Abdurrahman Gazi, Kazım Yurdalan ve Ertuğrul Gazi Mahallelerin de faaliyet gösteren fırınlarda denetleme yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Alp, Zabıta Müdürü Bülent Bayarslan, Zabıta Amiri Salih Koçaman ile zabıta memurları’ndan oluşan ekip, 9 fırında incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Doğan Alp, Yapılan denetimler sırasında bazı işyerlerine hijyen konusundaki eksikleri bakımından zabıta ekipleri tarafından 3 fırına tutanak tutulduğunu 5 fırına ceza işlem yapıldığının 1 unlu mamuller satış yerine ise uyarı tutanağı tutulduğunu ifade eden Alp, Fırınlarda yapılan denetimlere de gramaj eksikliğine rastlanmadığına vurgu yaptı.

HALK SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ

Denetimlerle ilgili ve denetimin önemi hakkında kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Fırınların ve imalathanelerinin halk sağlığını korunması adına ekiplerimiz denetliyor. Gıda üretim ve satış yapan işletmecilerimizin sağlık kurallarına asgari riayet etmeleri gerekiyor. Maksadımız işletmelere ceza uygulamak değil halkın sağlığını korumak. Zabıta ekiplerimizin denetimlerini sadece fırın olarak değil toplum sağlığını ilgilendirin tüm işletmelerini denetimleri sık sık ve caydırıcılığı olan denetimlerimiz olacak. İşletmecilerimize daha temiz olmalarını kurallara ve kanunlara uygun üretim ve satış yapmalarını tavsiye ediyor ve uyarıyoruz. Halkın hakkının yanında işletmecilerimiz inde hakkını korumakla mükellefiz bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse hiçbir sorun yaşamayız” diye konuştu.

Zabıta ekipleri eksiklerin en kısa zamanda giderilip giderilmediğini önümüzdeki günlerde yapacakları ikinci bir denetimde kontrol edeceklerini kurallara uymayan iş yeri sahiplerinin iş yerlerinin kapatılacağını hatırlattılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.