Bölge Haber Girişi : 22 Ocak 2010 12:41

FISU seminer toplantısı bitti!..

FISU seminer toplantısı bitti!..
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları hazırlık çalışmaları kapsamında Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam eden ‘FISU Eğitim Semineri'nin üçüncü ve son gününde, Akreditasyon, insan kaynakları, güvenlik, gönüllüler ve medya kon

ERZURUM AJANS- 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları hazırlık çalışmaları kapsamında Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam eden ‘FISU Eğitim Semineri'nin üçüncü ve son gününde, Akreditasyon, insan kaynakları, güvenlik, gönüllüler ve medya konuları görüşüldü.

//BRİEL’DEN AKREDİTASYON UYARISI

FISU Dünya Şampiyonaları (WUC) Direktörü Laurent Briel akreditasyonun önemine değinerek “İlk kontak noktası akreditasyondur. Başarılı ve hızlı olursa göz doldurur organizasyonun başarılı olduğu söylenir. Akreditasyonda gelen konuklar saatlerce beklenirse felakete döner” dedi.

Akreditasyonun basit ve pratik olması gerektiğini ifade eden Briel, Akreditasyon için organizasyon komitesinin belirttiği yer uygun bir yer. Bu anlamda sorun yok. VIP, medya, FISU ailesi ayrı ayrı akredite edilebilir” şeklinde konuştu.

Briel, oyunlar esnasında yapılacak seremoniler ve kültürel programlar hakkında da bilgi verdi.

//AUGUSTİN:”GENÇ VE UZMAN KİŞİLERLE ÇALIŞIN

İnsan Kaynakları hakkında bilgi veren Universiade Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin, çeşitli ülkelerde yapılan organizasyonlarda görev alanların yaş ortalamalarına değindi. Augustin, “Genç ve uzman kişilerle çalışın. Takım olmak çok önemli. Herkes bu organizasyona destek sağlamalı” dedi.

Görsel kimlik çalışmaları konularında da bilgi veren Augustin, FISU amblem ve markası, ve reklam alanlarının kullanımı konularında bilgi verdi.

//VANDENPLAS: “GÜVENLİK OYUNLARI BLOKE ETMEMELİ”

Oyunlar esnasında Güvenliğin çok önemli olduğunu ifade eden Yaz Oyunları Direktörü Marc Vandenplas “Güvenlikte sistemin çok etkin ve aynı zamanda esnek olmasını istiyoruz. Her şekilde sporcular kendilerini güvende hissetmeli ancak belli güvenlik hissetmeden etmeden sağlanmalıdır”dedi. Son organizasyon Harbin Kış Oyunlarından bir örnek veren Vandenplas, sporcuların güvenliği sağlayan polis tarafından çok yakından ve kalabalık bir şekilde eşlik edildiğini söyledi. Vandenplas güvenlik oyunları bloke etmemeli” şeklinde konuştu.

//GÖNÜLLÜLERDE SAYI DEĞİL NİTELİK ÖNEMLİ

Gönüllülerin eğitimine değinen Vandenplas,Gönüllüler genel ve özel eğitimden geçmeli, tercihen yabancı dil bilmeli. Ne kadar gönüllü olduğu önemli değil önemli olan fonksiyonel olmasıdır” dedi

Vandenplas,Medyanın oyunlardaki önemi,Medya akreditasyonu, Oyunlar sırasında medyanın ulaşımı, konaklama oteli hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.