Bölge Haber Girişi : 02 Ekim 2010 00:19

FISU'dan tesislere övgü!..

FISU'dan tesislere övgü!..
FISU Denetleme Komitesi üyeleri, tesislerin müsabakalara zamanından önce hazır hale gelecek olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Denetleme Komitesi, Kafile Başkanları Toplantısı (HOD)’nın ardından 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen tesislerde bir dizi incelemede bulundu. FISU Denetleme Komitesi (CSU) Başkanı Kairis Ulp ve CSU üyeleri yapılan denetlemenin ardından yaptıkları açıklamada, ‘’Tesisleri en son Mart ayında incelemiştik. O günden bu





FISU ÜYELERİNDEN TESİS DENETLEMESİ


FISU Denetleme Komitesi Başkanı Kairis Ulp ve üyeler Marian Dymalski, Hedwige Hankart ve Oleg Matytsin’in inceleme turu FISU Oteli olarak kullanılacak Palan Otel ile başladı. 2011 Kış Oyunları Genel Sekreteri Yeşim Müderrisoğlu ve Konaklama Komitesi Başkanı Murat Akın ile birlikte Palan Otel’de incelemelerde bulunan CSU üyeleri daha sonra Cemal Gürsel Stadyumu’na geçti.

 


Burada kendileri için hazırlanan Erzurumlu küçük izcilerin bayraklı karşılama töreninden oldukça mutlu olan CSU Başkanı Ulp ve üyeler daha sonra 2011 Genel Koordinatörlüğü Bilgi Teknolojileri (IT) Direktörü Mehmet Özdemir ve Yayıncılık Direktörü Zehra Aşçı’nın sunumlarını takip etti.

 


Oyunlar esnasında basın mensuplarının kullanacağı ana basın merkezi hakkında Medya Direktörü Tülay Arıkan’dan geniş bilgi alan FISU yetkilileri, daha sonra stat yanında bulunan Buz Hokeyi Salonu’nu inceleyerek Tesisler Direktörü Fatih Çıntımar’dan bilgi aldı. Medya Oteli olarak kullanılacak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde de incelemelerde bulunan ekip, daha sonra takım kaptanları ve delege başkanları toplantı alanı olarak kullanılacak Atatürk Üniversitesi Merkez dershanelerine geçti.

 


Mediko-Sosyal tesislerinde oluşturulan Akreditasyon Merkezi’nde, Direktör Neşe Şahin Özdemir’den oyunlar esnasında uygulanacak prosedür ile ilgili bilgi alan FISU yetkilileri buradan Oyunlar Köyü’ne geçti. Yapımı devam eden yurtlarda incelemede bulunan CSU üyeleri, Oyunlar Köyü Direktörü Yahya Pasinlioğlu ile birlikte tefrişatı tamamlanmış odaları gezdi.

 


FISU Denetleme Komitesi üyeleri yapımı devam eden Curling Salonu’ndaki incelemenin ardından ise madalya töreninin gerçekleştirileceği tarihi Çifte Minareli Medrese’de Açılış- Kapanış Törenleri Direktörü Kenan Şebin’den geniş bilgi aldı.


‘’TESİSLERİN HAZIR OLMASINDAN MUTLUYUZ’’

Tesis gezisinin ardından yapılan inceleme ile ilgili bir açıklama yapan FISU Denetleme Komitesi Başkanı Kairis Ulp, inşa edilen tesisleri en son Mart ayında gördüklerini vurgulayarak, ‘’Bu incelememizde Mart’tan itibaren tesislerde büyük bir gelişme yaşandığını gördük. Bütün tesislerin müsabakalara zamanından önce hazır hale gelecek olması bizleri çok mutlu etti’’ dedi. Cemal Gürsel Stadı’nın oyunlar öncesi yıkılıp tekrar inşa edilmesi konusunda daha önce kafalarında soru işareti oluştuğunu ifade eden Başkan Ulp, ‘’Cemal Gürsel Stad’ının zamanından önce tamamlanmış olduğunu görmek gerçekten sevindirici. Bu olumlu tablonun oluşmasında Koordinatörlükte görevli departman üyelerinin büyük katkısı var. Departman üyeleri çok profesyonel ve aralarında iyi bir iletişim var. Tesislerdeki bu gelişmelerden dolayı organizasyon komitesini FISU olarak tebrik ediyoruz’’ dedi. zamana kadar tesislerin inşasından alınan yol bizi çok mutlu etti’’ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.