Erzurum Haber Girişi : 01 Haziran 2013 17:30

Flaş... Erzurum'da Gezi Parkı protestosu

Flaş... Erzurum'da Gezi Parkı protestosu
Erzurum'da 100'lerce üniversite öğrencisi gezi parkı protestosuna destek vermek için yürüyüş yaptı.
Erzurumajans-İstanbul Taksim'de başlayıp, kısa sürede tüm yurdu saran Gezi Parkı olayları Erzurum'da da protesto edildi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda biraraya gelen üniversite öğrencisi yaklaşık bin kişi, hükümeti istifaya davet eden sloganlar attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim'i yayalaştırma projesi kapsamında Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmek istemesiyle birlikte başlayan ve günlerdir devam eden olaylar Erzurum'a da sıçradı. Protestoculara yönelik polisin ortaya koyduğu orantısız güç kullanımına tepki göstermek amacıyla Havuzbaşı'nda buluşan bin kadar üniversite öğrencisi, sloganlar atarak, Atatürk Üniversitesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin sadece kaldırım üzerinden yürüyüşüne izin verdiği öğrenciler, kısa bir kaldırım yürüyüşünün ardından yeniden yola indi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Tayyip istifa, hükümet istifa", Direne direne kazanacağız" ve "Her yerde direniş, her yer Taksim" sloganları atan protestocu grubun yürüyüşüne Erzurumlular da destek verdi. Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar kloksan çalarak göstericilere destek verirken, öğrencilerin Atatürk Üniversitesi'ne girişine polis izin vermedi.

Atatürk Üniversitesi'nin girişindeki Çiftbaşlı Kartal heykelinin önünde toplanan öğrenciler, burada Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı da protesto etti. "Rektör uyuma, öğrencin dışarıda" sloganı atan grup, çevik kuvvetin TOMA aracının bölgeyi terk etmesini istedi. Bunun üzerine TOMA aracı bölgeden uzaklaştırıldı. İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı'nı okuyan öğrenciler, yaklaşık bir saat süren protestonun ardından sessizce dağıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Boşuna tartışmayalım. Yarın İstasyon Meydanı`nda size en anlamlı cevabı verecektir yiğit dadaşlar. Yüreğiniz yetiyorsa bugün İstasyon meydanı`nda da Gezi olaylarına destek verin de görelim sizin yiğitliğizi. Bu millet bugün AK PARTİ mitinginde oyunları bozacaktır inşaallah. Ülkemiz ne zaman kalkınmaya başlasa birileri düğmeye basıyor ve sosyetik zibidilerin canı biber gazı çekiyor.

  • SUPHİ TELLİOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    Biz erzurumlular essahtan babalarımızın dedelerimizin olduğu kadar sağlam dadaş olsak, o bin kişiye şimdiye kuyruğunu kıstırır memleketine kaçardı. Onlara destek veren godoşlarda artık kaçacak bir delik arardır. Ama suç sizde değil suç bizde! Adamlığımızı dadaşlığımızı kaybettik. Ne manaya geldiğini nasıl insanlar olduğumuzu, nasıl insanlar olmamız gerektiğini unuttuk. vesselam....

  • selçuk güzel 01 Ocak 1970 02:00

    toplanan geri zekalılara acıyorum memleketimde böyle ahmakların olduğunu görmek beni çok üzdü.

  • pala yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Yavuz gardaş seninde ağzına sağlık

  • pala yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    milliyetçilik tarihine sahip çıkmaktır, adamlar zamanında senin övüne övüne bitiremediğin atalarının yapmış olduğu yapıları yıkıp yerine sözüm ona park yaptılar, hükümetse o parkı ortaya çıkarmaya çalışıyor, sizde milliteyçilikten bahsedip söylemlerde bulunuyorsun zeten kaldıki sen sözüm ona öğrenci o kıt aklınla benim erzurumlu dadaşımı dolduruşa getiremezsin sen gitte memleketinde o nutukları at...

  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 01 Ocak 1970 02:00

    binden fazlaydıkibütün halk tek yüreğiz,MUSTAFA KEMAL`in askerleriyiz!!

  • Öğrenci Öğrenci 01 Ocak 1970 02:00

    sadece öğrenciler değil halkta destek verdi gereksiz yorum yaparak millete yalancı muamelesi yapmayın azcık yüreğiniz varsa dilinizden düşürmediğiniz milliyetçiliği halkını döven zulm eden bu satılık hükümet e gösterin milliyetçilik yürek ister yürek dadaşlığınızı gösterin uyumayın...

  • Muzaffer Çelik 01 Ocak 1970 02:00

    Vatan elden gidiyor hele abunların işine... Güneye gavurun kalkanı kurulurken antikapitalist duygularınız neredeydi !

  • YAVUZ 01 Ocak 1970 02:00

    Bin kadar öğrenci ve Erzurumlularda destek verdi öylemi? hani Erzurumlular der ya SİZİN YALANIZ BATA