Erzurum Haber Girişi : 30 Kasım 2012 23:30

Flaş... Karayazı Operasyonu'nda 7 tutuklama

Flaş... Karayazı Operasyonu'nda 7 tutuklama
Karayazı'da PKK'ya yardım ve yataklık yapmak suçundan düzenlen operasyonda göz altına alına 10 kişiden 7'si tutuklandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Karayazı ilçesinde PKK'ya yardım ve yataklık yapmak suçundan düzenlen operasyonda göz altına alına 10 kişiden 7'si tutuklandı.

Karayazı ilçesinde silahlı olarak faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Karayazı ilçesinde bazı kişilerin PKK/KCK terör örgütü mensuplarına lojistik ve yaşam malzemesi temin ettikleri ve örgütün eylemleri için keşif faaliyetinde bulundukları bilgisi üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı?nca yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün saat 05.30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile eş zamanlı bir operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 15 ay süren planlı çalışmalar neticesinde düzenlenen operasyonda, haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, ruhsatsız ateşli silahlarla mermi bulundurmak, dolandırıcılık, mala zarar vermek, elektrik enerjisi hırsızlığı, basit yaralama, mühür bozma, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, tehdit, hakaret, taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak, kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçlarından kayıtları bulunan S.K., İ.K., Ç.K., E.K., İ.Ş., A.K., R.K., H.K., Y.Ü. ve S.G. yakalanarak gözaltına alındı.

Sorguları tamamlandıktan sonra Erzururm'da hakim karşısına çıkarılan sanıklardan; R.K, Y.Ü, H.K,  A.K, S.Ş, İ.K ve E.K,  gece geç saatler kadar süren duruşma sonrası  tutklanarak cezaevine gönderildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.