Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2011 13:25

Gazeteciler Erzurum'da buluşacak!..

Gazeteciler Erzurum'da buluşacak!..
Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na yaptığı başarılı ev sahipliğiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Erzurum, 2012'de Uluslararası Kayak Yapan Gazeteciler Federasyonu (SCIJ) üyelerini ağırlayacak.

Erzurum Ajans-Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na yaptığı başarılı ev sahipliğiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Erzurum, 2012’de Uluslararası Kayak Yapan Gazeteciler Federasyonu (SCIJ) üyelerini ağırlayacak.

Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na 27 Ocak - 6 Şubat günleri arasında ev sahipliği yapan, başta Uluslar arası Üniversite Sporları Federasyonu olmak üzere, spor otoritelerinden tam not alan Erzurum, önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Uluslararası Kayak Yapan Gazeteciler Federasyonu (SCIJ) 2012 Genel Kurulu'nu Erzurum'da düzenleyecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkı yapacağı organizasyon için hazırlıklar sürerken, Türkiye'deki kış turizmi ve sporları potansiyeline dikkatleri daha da çekecek bu toplantı için Türkiye'ye yaklaşık 300 gazeteci gelecek.

İsviçre'de 1951’de kurulan ve 44 ülkeden basın kartlı, kayak yapan binlerce gazetecinin üye olduğu SCIJ, her yıl bir ülkede uluslararası genel kurul toplantısı düzenliyor. Bu yılki toplantısını Kanada'da yapan federasyona üye gazeteciler, toplantıya katılan gazetecilerin aktarımlarıyla o ülkenin kış turizmi potansiyelinin tüm dünyada tanınmasını sağlıyor ve ülkenin tanıtımını yapıyor. 44 ülkenin en yaygın ve değişik medya kurumlarında çalışan gazetecilerin üye olduğu SCIJ toplantıları sonrasında, toplantının yapıldığı ülkeyle ilgili en az 400 - 500 yayın çıktığı belirtiliyor. Bu açıdan toplantıya katılmak ve kayak yapmak amacıyla gelecek 300 gazetecinin Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunacağı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.