Bölge Haber Girişi : 15 Şubat 2011 02:28

Raci Alkır'a saygı gecesi!..

Raci Alkır'a saygı gecesi!..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca Erzurumlu tatyan ustası THM Sanatçısı Raci Alkır'a saygı gecesi düzenlenecek.

Erzurum Ajans-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca Erzurumlu tatyan ustası THM Sanatçısı Raci Alkır’a saygı gecesi düzenlenecek.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi Salonu’nda 20 Şubat Pazar günü düzenlenecek olan programa proje Danışmanı Mustafa Ilıcalı ve THM Sanatçısı Raci Alkır’ın oğlu Vahit Alkır konuşmacı olarak katılacak.

Programda ayrıca THM müziği sanatçısı Raci Alkır oğlu Vahit Alkır ile birlikte sahne alacak. Gecede yine Erzurumlu sanatçılardan Mükerrem Kemertaş oğlu Tuncay Kemertaş, Aysun Gültekin ve Gürken Özpeker sahne alacaklarlar.

Proje danışmanı Erzurum eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul’da yaşayan bütün Erzurumluları Raci Alkır’a saygı gecesine davet etti. Türkü paşa’nın ününün Türkiye sınırlarını aştığını söyleyen Ilıcalı, Böylesine üstad bir sanatçı için İstanbul’da gece düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti.

RACİ ALKIR KİMDİR

Raci Alkır 1933 yılında Erzurum’da doğdu.Asıl mesleği terzilik olan Alkır müzik yaşamına 1955 yılında Erzurum Halk Oyunları Halk Türküleri Derneğinde başladı.

1971 yılında TRT Erzurum Radyosu Halk Müziği Korosuna girerek müzikte profesyonelliğe adım attı.

Özellikle Erzurum Türkülerine getirdiği yorumuyla dikkatleri üstüne çekti.Taytan Baba ve Türkü Paşası diye anılan Alkır Türk Halk Müziği repertuarına 80 yakın eser kazandırdı.

Aspendos da dinleyicilerine mikrofonsuz konser veren Alkırın ünü kısa sürede Türkiye’ye yayıldı.

Aktif müzik yaşamına 1980 yılında veda eden Raci Alkır ın derlediği türküler Klasikler adı altında CD de toplandı. Raci Alkır Türkü Paşası olarak halen Erzurum’da yaşamını sürdürmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.