Bölge Haber Girişi : 12 Mayıs 2010 00:02

Gençlere yönelik bilgisayar projesi!..

Gençlere yönelik bilgisayar projesi!..
Erzurum da Yakutiye Belediyesinin ev sahipliğiyle gençler proje kapsamında bilgisayar ve misafirperverlik öğreniyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da Yakutiye Belediyesinin ev sahipliğiyle gençler proje kapsamında bilgisayar ve misafirperverlik öğreniyor.
Yakutiye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programında Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği eğitim desteği sağlıyor. Birleşmiş Milletler ve Microsoft’un desteklediği proje “bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor” adını taşıyor. Yakutiye Belediyesi Projenin Erzurum ayağında ev sahipliği yapıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut,
Mecidiye Sosyal Faaliyet Merkezinde gerçekleştirilen eğitim programının şehirden şehire kültürü de olumlu etkileyeceğini belirtiyor.
Korkut, “Siirt’ten Gümüşhane’ye 9 ayrı ilimizden öğrencileri ağırlamak, onlara bilişim alanında eğitim imkanı tanımak bizler içinde önemli. Gençlerin kaynaşması, birbirini ve yerel özelliklerini tanıması önemli bir kazanım. Genç kızlarımız ve kardeşlerimiz birbirlerini tanıyacaklar ve şehirler arasın da bir köprü oluşturulacak. Böylesine güzel bir işe ev sahipliği yapmak, bu çocukları misafir edip Erzurum’u tanımalarını sağlamak sevindirici” dedi.
Yüzde 48’ini kızların oluşturduğu 20 genç 7-12 mayıs tarihleri arasında bilgisayar ve programları üzerine eğitim alırken Erzurum’da bir hafta süreyle de ağırlanıyorlar.
Şiirt, Van, Diyarbakır, Bingöl, Kars, Ardahan, Iğdır, Gümüşhane, Ağrı illerinden 15’i üniversite öğrencisi, 5’li lise olmak üzere 20 gençte programdan ve misafirlikten memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Öğrenciler, “Çeşitli illerden gelerek Erzurum’da misafir edilmek, bu süre içerisinde şehri tanımak önemli bir kazanım. Hem öğreniyoruz, hem de Yakutiye belediyesinin ev sahipliğinde şehri tanıyoruz. Bizim için önemli bir fırsattı, katkısı olanlara teşekkür ediyoruz” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.