Spor Haber Girişi : 11 Ağustos 2012 21:30

'Gölgemi bile rakip sandım'

'Gölgemi bile rakip sandım'
Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede altın madalya kazanan milli atlet Aslı Çakır Alptekin, final yarışında son turda gölgesini rakibi sandığını ve finiş çizgisine hızını daha da arttırarak girdiğini söyledi.
Erzurum Ajans-1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve gümüş madalya alan Gamze Bulut ile tekvandoda gümüş madalyanın sahibi olan Nur Tatar, bugün Londra’yı gezdi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve antrenörleriyle Westminster Sarayı’nın yanındaki ünlü saat kulesi Big Ben önünde fotoğraf çektiren milli sporculara yabancılar büyük ilgi gösterdi. Turistler, 3 Türk bayansporcuyla fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadılar.

Londra caddelerinde herkesin ilgi odağı olan milli sporcular, basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 1500 metrede şampiyon olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, “Bir sporcunun erişmek istediği en üst nokta olimpiyatta şampiyon olmaktır. Biz bunu duble olarak yaşadık. Avrupa Şampiyonası’nda da aynı şekilde olmuştu. Özellikle son turda bütün Türkiye’nin dualarının bizimle olduğunu hissettik. Bunun sayesinde bacaklarımıza bir güç geldi ve bütün rakiplerimizi geride bıraktık. Rakiplerimiz güçlüydü. Özellikle Afrikalılar bu anlamda çok iyiler biz onları geçtik ve piste gömdük. Bu akşam bütün dünyaya statta İstiklal Marşımızı dinleteceğiz. Bunun gururu ve onuru içindeyiz” dedi.

Finalde son turda kendi gölgesini rakibi sandığını anlatan Aslı, “Akşam koştuğumuz için stadın ışıkları yanıyordu ve son yüz metrede gölgemi gördüm. Sağ tarafımda, arkamda 3 gölgem vardı onları gördüm. Gölgelerimi rakiplerim sanıyordum. Daha da hızlandım. Normalde ekrana bakmam ama dün gölgemi rakibim sanınca ekrana baktım. Rakiplerimin geride olduğunu gördüm. Bundan sonra biraz rahatladım. Gölgemi rakibim sanınca hızımı daha çok arttırmaya başladım onun telaşına düştüm. Gamze de Avrupa Şampiyonası’ndaki başarımızı hatırlatıp, finiş çizgisine geldikten sonra (Yine aynısı oldu Aslı Abla) diye bağırdı” ifadelerini kullandı.

İngiliz atletlerin ortaya attığı doping iddialarıyla ilgili olarak ise Aslı, “Meyve veren ağaç taşlanır. Bizim nasıl koştuğumuz belli. Her zaman testleri alınan sporcularız. Devamlı kontrol altındayız. Yarışmadan önce ve sonra testlere giriyoruz. Bu onların terbiyesizliği diye düşünüyorum. Kendi ülkeleri için çok kötü bir derece elde ettiler. 9 ve 10. Oldular. Başarısızlığın ardından çamur atıyorlar ve onları kınıyorum. Bunlara aldırmayıp şampiyonluğun tadını çıkarıyorum” şeklinde konuştu.

1500 metrede Aslı’nın hemen arkasından ikinci olan Gamze Bulut da, “Bu gece madalya töreninde İstiklal Marşımızı dinleteceğimiz için mutluyuz. Genç yaşımda olimpiyat ikincisi oldum. Çok mutluyum.
Yarış sonrasında her şey çok güzeldi. Orada çok duygulandım. Çok farklı bir duygu. İnanamıyorsunuz, şoktasınız. Kendi kendime (Biz ne yaptık ?) diye sordum. Aslı abla ile birbirimize baktık hala şoktaydık. Türk Bayrağı ile tur attığımızda başardığımıza inandık” diye duygularını dile getirdi.

Aslı Çakır Alptekin’in eşi ve antrenörü olan İhsan Alptekinde, “Aslı sahada benim sporcumdur. Buraya favori olarak gelmiştik. Aslı, 6 ay içinde Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonu oldu. Bu bir ilk. Her zaman ilkleri başarmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Nur Londra Olimpiyatları kadınlar 67 kilo kadınlar tekvando mücadelesinde gümüş madalya kazanan Nur Tatar da madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye’ye bu madalyayı götürdüğüm için çok mutluyum. Birçok insanın beklentisi vardı. Madalyayı alarak karşılık verdik. Çok şükür bu madalyalara uzandık. Bugün de yarışacak ağabeylerimiz ablalarımız var onlar da inşallah madalyaya uzanırlar bizim derecelerimizi onlar da şampiyonluklarla süslerler inşallah” açıklamasında bulundu.

M
üsabaka sonrasında soyunma odasındaki gözyaşlarının sorulması üzerine ise Tatar, “Altın madalyaya çok odaklanmıştım. Çok istiyordum. İlk olimpiyatım ve ilkinde de altın almak istemiştim. İyi konsantre olmuştum. Büyük bir şanssızlık yaşadım bazı hatalarım da oldu. Ama nasip değilmiş. Altın madalya kazanabileceğim bir maçtı. O nedenle çok üzüldüm. İnşallah bundan sonraki olimpiyatlarda altın olacak” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.