Siyaset Haber Girişi : 11 Mayıs 2013 18:36

Güler: Süreçle ilgili olduğunu düşünüyorum

Güler: Süreçle ilgili olduğunu düşünüyorum
İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Reyhanlı'daki patlamanın doğrudan süreçle ilgili olduğuna inanıyorum. Sürecin başarılı olmasını istemeyenler de provoke edebilirlerdi. Biz bu provokasyonlara çok dikkat çekmiştik" dedi.
Erzurumajans-AK Parti Mardin İl Danışma Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Güler, patlamanın provokasyon olduğunu belirterek, "Reyhanlı'daki patlamanın doğrudan süreçle ilgili olduğuna inanıyorum. Sürecin başarılı olmasını istemeyenler de provoke edebilirlerdi. Biz bu provokasyonlara çok dikkat çekmiştik.

Böyle bir ihtimal kuvvetlidir. Bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Olayla ilgili tahminler var. Olayın sıcağında söylemem mümkün değil ama biz maalesef şu ana kadar 40 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 100 yaralı var. Başka merkeze götürülen yaralılar da var. Durumu ağır olanlarla ilgili bir çalışma sürüyor. Civardaki bütün hastanelerde yanık tedavi merkezi servisleri harekete geçirildi. Uçak ambulanslarda da yanık tedavileri için gerekli tıbbi ve sağlık malzemeleri hazır durumdadır.

Bölgede yaşanan hassasiyet nedeniyle civardan güvenlik güçleri kanalize ettik. Olay yeri inceleme ekipleri, araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Gözaltı için ise şu anda öyle bir tespitimiz yok. Yakın civarlardaki olay yeri inceleme ekiplerini de olay yerine yönlendirdik. Hepsi tek tek tespit eder, gereğini mutlaka yaparız. Faillerini mutlaka ele geçiririz. Daha önce de bu tür olaylar oldu. Çok üzücü bir durum. Esefle kınanacak bir olaydır. Çözüm sürecinin önünün bu tür provokasyonlarla kesilmek istendiğini de biliyorduk. Maalesef böyle bir şey gerçekleştirildi ama sonuçta muvaffak olmaları mümkün değildir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.