İlçeler Haber Girişi : 21 Ocak 2014 16:18

Gürcistan Devlet Başkanı Margvelashvili Öşvank'ta

Gürcistan Devlet Başkanı Margvelashvili Öşvank'ta
Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Çamlıyamaç köyünde bulunan Öşvank kilisesini ziyaret etti
Erzurumajans-Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Çamlıyamaç köyünde bulunan Öşvank kilisesini ziyaretinin ardından Artvin'in Yusufeli ilçesine geçerek burada bulunan İşhan Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Beraberindeki heyetle bugün sabah Erzurum'a gelen Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Öşvank Kilisesi'ndeki incelemelerinin ardından Artvin'in Yusufeli ilçesine geçti. Burada Artvin yöresi folklor ekibinin gösterisiyle karşılanan konuk devlet başkanına Artvin Valisi Kemal Cirit, İşhan kilisesi hakkında bilgi verdi. Vali Cirit burada Gürcistan Devlet Başkanına el yapımı kilim hediye etti.

Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili daha sonra Türk yetkililerle birlikte İşhan kilisesini gezdi. Margvelashvili, incelemelerinin ardından Gürcü ve Türk basın mensuplarına ayrı ayrı açıklama yaptı.

Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, "Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında güzel ilişkiler var. Kardeş ülkeleriz. Kiliselerin restorasyonları için işbirliği içerisindeyiz. İki ülke tarafından da gerekli çalışmalar yapılıyor. Özellikle buradaki yöre halkına teşekkür ediyorum. Bu kiliseleri buradaki yöre halkı çok iyi koruyorlar" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • rıa 01 Ocak 1970 02:00

    kendi ülkelerindeki kiliselerde kadından başka cemaat yok.gelmiş burdaki kilseleri geziyorlar amacınız ne sizin .anadoluyu teslim almak için kiliseleri ön planamı çıkarıyorsunuz.yazıklar olsun feraseti kapalı yöneticilere.turizm diye memleketi gavura mekan yapmayın.sayın vali beyimiz dikkat etsin yanlış yapmasın.turizm için değerlerimiz ve dinimiz kenara konamaz.

  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    kiliseler tamir edelim hiristiyanları nerden getirip ayin yaptıralım.biz ülke olarak dışardaki camilerimizi ihtiyaca binaen tadil ediyoruz