Bölge Haber Girişi : 30 Haziran 2011 11:33

Güreş'te başarı sürüyor!..

Güreş'te başarı sürüyor!..
Son günlerde güreşte üst üste gelen başarılar Erzurumluların gurur kaynağı oldu. 11 sporcu ile mindere çıkan Erzurum serbest stilde iki Türkiye şampiyonu çıkararak büyük bir zafere imza attı.

Erzurum Ajans-Son günlerde güreşte üst üste gelen başarılar Erzurumluların gurur kaynağı oldu. 11 sporcu ile mindere çıkan Erzurum serbest stilde iki Türkiye şampiyonu çıkararak büyük bir zafere imza attı.

Erzurum’un güreşteki başarısı sürerken, Güreş Eğitim Merkezi ve Yolspor’da adeta Erzurum’un lokomotifi oldu. Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Abdulcelil Köseoğlu yönetiminde 24-26 Haziran 2011 tarihlerinde Tokat’ta yapılan Minik Erkekler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasına Eruzrum damgasını vurdu. 11 sporcu ile mindere çıkan Erzurum’dan yedi sporcu ilk on içinde yer almayı başarırken, başarıyı 85 kiloda şampiyon olan Eren Dursun Turan ile 42 kiloda şampyon olan Lütfü Küçükyıldırım taçlandırdı. GEM’in pehlivanı Eren Dursun Turan ile Yolspor’un pehlivanı Lütfü Küçükyıldırım’ın şampiyonlukları şehirde ve sporseverler arasında büyük bir sevinç yaşattı.

KÖSEOĞLU’NUN GURURU

Güreş Eğitim Merkezi’nin başarılı güreş antrenörü Abdulcelil Köseoğlu, güreşte Erzurum olarak altın çağlarını yaşadıklarını belirterek, “Gittiğimiz müsabakadan eliboş dönmüyoruz, madalyaları ve şampiyonlukları kazanarak Erzrum’a dönüyoruz” dedi.

Eski Yolsporlu, Ankrara Şekerspor’un milli güreşçisi Abdulkadir Özmen’in Sırbistan’da 74 kiloda Avrupa Şampiyonu olması ile gururlandıklarını belirten Köseoğlu, Yolspor ve Güreş Eğitim Merkezi’nin güreşçilerinin Kırıkkale’de greko-romen stilde, Tokat’ta ise serbst stilde elde ettikleri derecelerle, güreşin altın çağını yaşadığını kanıtladıklarını söyledi. Antrenör Abdulcelil Köseoğlu, “Türkiye’nin onlarca güreşçisinin mücadele ettiği Minik Erkekler Türkiye Serbest Güreş şampiyonasında Erzurum olarak 11 sporcu ile mücadele ettik ve 7 sporcumuz ilk on içinde yer aldı. Ayrıca Yolspor’dan Lütfü Küçükyıldırım ve Güreş Eğitim Merkezi’nden Eren Dursun Turan Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı” dedi.

Buarada Güreş Eğitim Merkezi Sporcularından 38 kiloda Rıdvan Özbey Türkiye ikincisi olurken, 32 kiloda Halit Fırıcı ise üçüncü oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.