Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Mart 2011 17:47

Güvercin AKP'den aday adayı!..

Güvercin AKP'den aday adayı!..
Merkezi Polonya'da bulunan DATCC firmasının kurucusu ve onursal başkanı olan meşhur sendikacı Efendi Güvercin, Erzurum'a yerli yatırımcının yanı sıra özellikle yabancı yatırımcının gelmesi için çalışmaların yapılmasının gerektiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Merkezi Polonya’da bulunan DATCC firmasının kurucusu ve onursal başkanı olan meşhur sendikacı Efendi Güvercin, Erzurum’a yerli yatırımcının yanı sıra özellikle yabancı yatırımcının gelmesi için çalışmaların yapılmasının gerektiğini söyledi.

Avrupa’yı çok iyi tanıdığını ve oradaki gelişmeleri takip ettiğini anlatan Efendi Güvercin, kendisinin sık sık Avrupa’nın 10 ülkesini gezdiğini ve edindiği intibanın ve firması olan DATCC’ın proje geliştirme yönetimi konusunda dünyanın önde gelen firmaları arasında ve dünyada 50 ülkede bürosunun olduğunu belirterek, mühendislerinin bölgeye getirmek için yapmış olduğu proje çalışmalarındaki ilerlemeleri görmesinin ve bu sürece inanmasının milletvekili adayı olmasında itici güç olmakla birlikte kendisini motive ettiğini kaydetti.

Milletvekilliğinin ve dolayısıyla politikanın halka bir hizmet aracı olduğunu kaydeden meşhur sendikacı Efendi Güvercin, kendisinin politik anlamda çok geniş yelpazede çalıştığını ve tüm Türkiye’nin politikacıları ile görüşmek suretiyle engin bir tecrübe edindiğini, bu tecrübesini milletvekili olarak değerlendirmek istediğini ifade etti. Politikanın tartışmasız bir sanat olduğunu ve bu sanatın inceliklerini görevi icabı ve Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı olarak tüm Türkiye’deki belediye başkanları ile yaptığı toplu-iş sözleşmelerinden edinmenin yanı sıra, politikanın kalbinin attığı Ankara ile de yıllarca haşır- neşir olmasının payının büyük olduğunu söyledi.

Erzurum’un kolektif bir çalışma ile ve vizyoner bir yaklaşımla kalkınabileceğine inandığını anlatan Güvercin, şunları söyledi:”Aday gösterilmem ve seçilmem Erzurum halkının taktiridir. Yayınlanan aday adayı listesine baktığımda birbirinden değerli insanların isimlerini görmek, bana büyük mutluluk vermiştir. Vatan sevgisi imandan olduğu için hizmetin önemi tartışmasızdır. Milletvekili seçilsem de seçilmesem de Erzurum’a fayda sağlayacak her projede yer almaya devam edeceğimin bilinmesini isterim. Vekil olduğumuz taktirde acil bir yatırım masası kurarak, çok sayıda tanıdığımız yabancı yatırımcıyı Erzurum’a getirmek ve ihracat hacmimizi arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunmak üzere projeler üreterek, bunları hayata geçirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Tabi projeler çok muhtelif olduğu için burada zikretmek mümkün değildir. Erzurum’a ileriye dönük yapılacak makul yatırımlarla istihdama katkı sağlanırken, ilerlemenin ve kalınmanın da mümkün olduğunu düşünüyorum. Beyin göçünün yönünü Erzurum’a çevirmeliyiz. Vizyonumdaki projeleri saymakla bitiremeyeceğim. Bunları kısaca paylaşmak istedim. Zaten memleketine hizmet yapmayan bedbahttır diye düşünüyorum. Hep birlikte Erzurum için elimizi taşın altına koymalıyız”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.