Bölge Haber Girişi : 18 Mart 2011 00:05

AKP aday adayı Akgüloğlu vizyon çizdi!..

AKP aday adayı Akgüloğlu vizyon çizdi!..
Ülkeye ve millete hizmet etmek isteyen bir milletvekilinin ruhunda, temsil ettiği milletin vicdanının olması gerektiğini vurgulayan Akgüloğlu, ''Bir adamın ruhunda halkın vicdanı yoksa siz onu vekil de yapsanız, cumhur reisi de yapsanız hizmet etmez. Mill

Erzurum Ajans-12 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerinde AK Partiden aday adaylığını açıklayan Erzurumlu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Orhan Akgüloğlu, dosyasını Ankara’dan genel merkeze iletti. AK Parti’den aday olma sebeplerini açıklayan Akgüloğlu, Türkiye'nin 8 yıl öncesine kadar zor şartlar altında bulunduğunu ancak günümüzde dünyaya model olacak ülke konumuna geldiğini söyledi.

Ülkenin son dönemlerde her alanda büyük aşamalar kaydettiğini dile getiren Akgüloğlu, “Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin de en başarılı dönemini yaşamaktadır. Gerek eğitim alanında, gerek sağlık alanında, gerek ekonomik alanda inanılmaz bir büyüme olmuştur. Bunlar gelişi güzel olan şeyler değil. Çok başarılı bir lider ve birlikte yürüdüğü ekip arkadaşların başarılı çalışmalarının bir ürünü olduğunu sizler de taktir edersiniz. Tabi bu memleketimiz Erzurum için de geçerli. Ben Erzurum’da AK Parti hükümetiyle aşılmayacak sorununun kalmayacağını düşünen bir insanım. Bugüne kadar Ankara da ilimiz için Erzurum için gecesini gündüzüne katıp da mücadele veren siyasi büyüklerime ben buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Başarılı çalışmalar için kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar bu çalışmaları biz dışarıdan izledik. Ankara dışından ne kadar müdahil olabiliriz. Sizler kadar bende dışarıdan izliyordum. Tabi şimdi düşündük taşındık, bundan sonrası için bizler de bu olaya Ankara safhasında da müdahil olma kararı aldık. Allah, nasip ederse, siyasi büyüklerimiz de uygun görürlerse bugün itibariyle Erzurum Ak Parti milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum." dedi.

OLUP BİTENE KAYITSIZ KALINMADI

Türkiye üzerinden kaoslarla oluşan bir siyasi belirsizliğin olduğuna dikkat çeken Akgüloğlu, Türkiye'nin, 2001 yılına kadar bir taraftan ekonomik kriz ve sıkıntılar, bir taraftan darbe ve müdahalelerle demokrasiye yapılan engellemeler, bir yandan da koalisyon hükümeti ekseninde derin siyasi kaoslarla oluştuğunu söyledi.

Akıl tutulması olarak izah edilecek bu süreçte ülkede her kesimden insanın çeşitli haksızlıklara maruz kaldığını, milletin ve ülkenin büyük acılar yaşayarak hem maddi hem de manevi bedeller ödediğine dikkat çeken Akgüloğlu, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşlarının bütün bu olan bitene kayıtsız kalmadı. Ülke düzeyinde erdemliler hareketi başlattığını, bu hareketin 2001 yılında siyasi bir harekete dönüşerek, Adalet ve Kalkınma Partisi kurulmuştur. Ak Parti 2002 yılında yapılan ilk seçimlerde henüz bir yaşında bir parti olmasına rağmen milletin büyük teveccühü ile tek başına iktidar oldu. O tarihten itibaren de millete verdiği sözleri tutarak ve tüm taahhütleri yerine getirerek hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde tamamında Allah'ın yardımı ve milletin teveccühü ile başarılarını devam ettirdi. Sadece Türkiye için değil dünya siyaseti için de bir ekol ve örneklik oluşturdu” şeklinde konuştu.

2011 SEÇİMLERİ TARİHSEL ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye'nin hayal dahi edilemeyecek kazanımlar ve siyasi başarılarla 2011 yılına geldiğini, 2011 genel seçimlerinin her açıdan tarihsel önem ve anlam taşıdığını vurgulayan Akgüloğlu, "Çünkü bu millet siyasi kararlılığı ile kendine ve ülkeye kötülük yapan her kesimi yargı süreçlerine taşımış ve saltanatlarını yıkmıştır. Ancak 2011 seçimleri ile Türkiye başta sivil anayasa yapımı olmak üzere her yönden milletin talepleri, evrensel değerler esas alınarak yeniden inşa edilecektir.” dedi

"BU TARİHSEL SÜREÇTE BULUNMAK İSTİYORUM"

Akgüloğlu 2001 yılında parti kuruluşundan itibaren parti üyesi olarak Erzurum'da Ak Partinin tüm faaliyetlerinde bulunduğunu, Türkiye'de 2011 genel seçimleri ile başlayacak yeniden imar ve inşa sürecinde de Erzurum'dan Ak Parti milletvekili aday adayı olarak bu tarihsel süreçte bulunmak istediğini kaydetti.

Siyaseti, insana ve hakka hizmet, ülke ve toplum yararına iş yapılacak bir hizmet aracı olarak gördüğünü belirten Akgüloğlu, "Siyaseti bu yönü ile çok önemsiyorum ve çok ciddi bir mesele olarak kabul ediyorum. Siyasetin nasıl yapılması ve yönteminin ne olması gerektiği de hayati değerde önemlidir. Ben siyaseti inanç, siyasi ahlak, doğruluk, itibar, cesaret ve hesap verilebilirlik gibi ilkelerle yürütülmesi gereken bir bayrak yarışı olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

"ERZURUM'A KARŞI BORÇLU VE SORUMLUYUM"

Kendisini Erzurum'a karşı borçlu ve sorumlu hissettiğini belirten Akgüloğlu, şöyle konuştu:

“Bu güzel, mübarek ve özel şehri hak ettiği çok daha iyi yerlere taşımanın hepimiz için vicdani, insani ve tarihi bir sorumluluk olduğunu ifade ediyor ve bunun sorumluluğunu da omuzlarımda hissediyorum. Bu nedenlerle insani ve mesleki birikimlerimizi bu şehre ve insanına hizmet etme heyecanı ve borcumuzla birlikte mezcederek Erzurum'dan Ak Parti'den 12 Haziran 2011 genel seçimleri için milletvekili aday adayı olma kararını vermiş bulunuyorum.

Parti teşkilatında görev alan her arkadaşının bu görevi layıkıyla yerine getirecek özelliklere sahip, birbirinden değerli olduğunu Bizler sahip olduğumuz inancın gereği olarak yaşamımızdaki değişiklikleri 'nasip' olarak değerlendirmekteyiz. Başbakanımızın gösterdiği hedefler ve AK Partinin ilkeleri doğrultusunda hem partime hem ilimize hem de kıymetli hemşerilerimize hizmet etmenin heyecanını ve onurunu yaşayacağız. Üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun öneminin bilincinde, yükümüzün ağırlığının farkındayız. Gençliğimizin verdiği enerji ve azim, dava sevdamızın verdiği güç ve kararlılık, siyasi birikimimizin verdiği tecrübe ile bu onurlu görevde çok büyük işler yapacağımıza, önemli projeleri gerçekleştireceğimize inanıyorum, halkın tabandan Yükselen sesini tavana ulaştırmak olduğunu milletvekillerinde aranan kriterlerin Erzurum’u temsil edecek milletvekillerinin tespitinde isimden ziyade ilkelerin önemli olduğunu, bu sebeple ilimizdeki tüm kuruluşların ve bu şehirde yaşayan vatandaşların, hangi partiden olursa olsun vekil adaylarının vasıf ve özellikleri konusunda azami özen göstermeleri gerekmektedir."

Ülkeye ve millete hizmet etmek isteyen bir milletvekilinin ruhunda, temsil ettiği milletin vicdanının olması gerektiğini de vurgulayan Akgüloğlu, "Bir adamın ruhunda halkın vicdanı yoksa siz onu vekil de yapsanız, cumhur reisi de yapsanız hizmet etmez. Milletin sinesine dayayarak oradan aldığı mesajları siyasete taşıyan insanların göreve getirilmesinden yanayız” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.