Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Mayıs 2013 15:28

Güzel Kuran okumada il birincisi Pasinler'den

Güzel Kuran okumada il birincisi Pasinler'den
Erzurum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bütün ilçelerin katıldığı Kız Kur'an Kursları arası Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Pasinler Müftülüğünü temsil eden Mahmut Vehbi Efendi Kur'an Kursu öğrencisi Suzan Dadaşoğlu il birincisi oldu.
Erzurumajans-Erzurum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bütün ilçelerin katıldığı Kız Kur'an Kursları arası Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Pasinler Müftülüğünü temsil eden Mahmut Vehbi Efendi Kur'an Kursu öğrencisi Suzan Dadaşoğlu il birincisi oldu.

Yarışma hakkında bilgi veren ilçe Müftüsü Selim Yazıcı, her sene düzenlenen Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında yine birincinin Pasinler'den çıktığını, geçen yılda il birinciliğini alan ilçeyi temsil eden öğrencinin olduğunu, birinciliğe ambargo koyduklarını kaydetti.

Yazıcı, "İl ve ilçelerde bulunan bütün Kur'an Kurslarının kapsadığı bu yarışmada geçen sene olduğu gibi bu senede birinci çıkarmamız oldukça anlamlıdır. İlçede göreve başladığından bu yana 7 adet olan Kuran Kursu sayısının 30' a yaklaştığını, bütün Kuran Kurslarının fiziki şartları nezih bir ortama çevrildi. Yapılan bütün çabaların meyvelerini almanın da haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. Açılan her bir Kur'an Kursuna büyük bir rağbetin olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, 70-80 yaşlarında ninelerin dahi Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerinin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu, hedeflenen noktalara ulaşmada kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Hedeflerinin her mahalle ve her köye bir Kur'an Kursu açmak olduğunu bu yılda inşallah en az 5 adet Kur'an Kursu açarak Kur'anı Kerimi okumasını bilmeyen hiçbir insanımızın kalmayacak şekilde çalışmalara devam ettiklerini yakın bir zamanda Yatılı Kız Kur'an Kursu inşaatına da başlayacaklarının müjdesini veren Müftü Selim Yazıcı, 100 kişilik yatılı öğrencilerin kalacağı Kız Kur'an Kursunun beş katlı olarak planlandığını ve çağımızın her türlü imkanlarıyla donatılacağı modern bir binanın inşasıyla birlikte adeta bir kültür merkezini Pasinler'e kazandıracaklarını, bir taraftan da Erkek Yatılı Kuran Kursu diğer yandan da Yatılı Kız Kur'an Kursu ile Pasinler'in gelecek nesillerinin doğru kaynaktan sağlam dini öğretilerle yetiştirileceğini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Oğuz Say 01 Ocak 1970 02:00

    Aslında Kur`an`ı en güzel anlama yarışması düzenlemek gerekmektedir. Papağan gibi ezberlenen eski Arapça`nın ne dine ne de toplumsal hayata bir katkısı mümkün değildir. Yıllardır kendimizi kandırıyoruz.