İlçeler Haber Girişi : 17 Nisan 2013 14:08

Güzelsu köyü yeni yerleşim yerine kavuşuyor

Güzelsu köyü yeni yerleşim yerine kavuşuyor
Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Güzelsu Köyü, heyelan nedeniyle uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıdan artık kurtuluyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Güzelsu Köyü, heyelan nedeniyle uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıdan artık kurtuluyor.

1970 yılından beri heyelan nedeniyle köyün yerinin değişmesi için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Güzelsu Köyü Muhtarı Metin Önal, "40 yıldır büyük uğraş verdiğimiz yeni köyümüze nihayet kavuşacağız. Yeni yerleşim alanımızın yakınından geçen derenin Devlet Su İşleri tarafından ıslahının yapılmasının ardından şimdi temel kazı çalışmalarına başlandı. Köylülerimize hayırlı olsun." dedi.

Yaklaşık 130 hanelik köyün bu yıl programa alınan 90 konutunun yapımına başlandığını aktaran Muhtar Önal, "Bu evlere 17 konut daha eklenecek ve proje 3 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Konutlarımız 104 metrekare olarak planlanırken camii için 4 bin, okul için ise bin 500 metrekare alan ayrıldı. 12 metrelik sokaklarıyla oldukça güzel ve modern bir yerleşim planlandı." şeklinde konuştu.

Güzelsu Köylü Yakup Öztürk isimli vatandaş ise yıllardır heyelan tehlikesiyle yaşayan köyün artık huzura kavuşacağını belirterek, "Zaten köyün arazisinin büyük bölümü yeni yerleşim yerinin bulunduğu mevkide. Yeni köyümüz, Oltu'nun en güzel köyü olmaya aday. Güzelsu köylü biri olarak gurur duydum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.