Erzurum Haber Girişi : 24 Mart 2012 14:12

Hapishane değil ilköğretim okulu

Hapishane değil ilköğretim okulu
Erzurum'un Yakutiye ilçesi Dağ Mahallesi semtinde bulunan Halit Paşa İlköğretim Okulunun, sürekli camlarının ve güvenlik kameralarının kimliği belirsiz kişilerce taş atılıp kırılması üzerine çare olarak adeta hapishane görünüme büründürüldü.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Yakutiye ilçesi Dağ Mahallesi semtinde bulunan Halit Paşa İlköğretim Okulunun, sürekli camlarının ve güvenlik kameralarının kimliği belirsiz kişilerce taş atılıp kırılması üzerine çare olarak adeta hapishane görünüme büründürüldü.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin kurduğu Kariyer Topluluğu başlattıkları kampanya ile dar gelirli ailelerin çocuklarının çoğunlukta bulunduğu mahalle okullarına el attı. Bu kapsamda üniversite öğrencileri tarafından toplanılan kitaplar okullara dağıtılmaya başlandı. Halit Paşa İlköğretim Okulunda bu kapsamda düzenlenen tören öncesinde okul bahçesinde bekleyen gazetecilerin dikkatini camları tamamen demir örgülerle kapatılmış pencereler, duvarlara gömülmüş güvenlik kameraları dikkat çekti. Bu sırada okul bahçesinde bulunan gazetecilerin üzerine dışarıdan atılan büyükçe iki taş parçası ise hayret uyandırdı. Bu duruma anlam veremeyen gazeteciler okul idarecilerine durumu sorduklarında ise; "Burası Erzurum'un taşra tabir edilen kenar bir semti. Okulumuzun camları sürekli kırılıyor. 5 tane güvenlik kamerası var. Güvenlik kameralarını sürekli kırdıkları için son çare olarak duvara gömdük, alçıyla etrafını sıvadık. 1 kamera duvarın betonuna denk geldiği için gömemedik. Onu da kısa sürede kırıp döktüler" diye belirttiler.
Öte yandan üniversite öğrencileri ilköğretim okulu öğrencilerine okuma kültürünü aşılamak için başlattıkları örnek kampanya ile takdir topladı. Öğrencilere seviyelerine göre kitaplar dağıtan Kariyer Topluluğu öğrencileri, daha sonra sınıf içerisinde sesli kitap okuma sitelerini tanıtarak internet üzerinde bu siteden öğrencilerin faydalanabileceklerini kaydettiler.
Program sonrasında küçük öğrenciler gezici kütüphane aracını gezme imkanı buldular. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alpin 01 Ocak 1970 02:00

    Kardeşim ordakiler haydutmu onların dağdaki pkk dan ne farkı var polise bildireceksin devlet malına zarar vermekten içeri tıkacak yani birileri burda molotof atmıyor ama ondanda geri kalmıyor demek bir eğitim yuvası hemde gazatecilerin önünde yaplıyorsa taş atmayı yıkıp dökmeyı gazeteciler lütfen bu haydutları daha fazla deşifre etsin üç beş tanesi içeri tıkılıp zarar karşılandırdımı bak bakalım yapıyormı müdür beyeyede şunu derim sende güvenlik kamerasını güvenli yere koy onlar bir daha kırana kadar yakalanırlar merak etme olurmu böyle şey eğitim öğretim yuvası taşlanıyor dağ başımı devletin güvenlik güçleri onları nasıl inlerinden cıkaracağını bilir lütfen basın mensupları bu haydutların üzerine gitsin ordaki öğretmen öğrenci bizim cocuklarımız.