İlçeler Haber Girişi : 30 Mayıs 2014 13:19

Harikalar diyarı Kırdağ

Harikalar diyarı Kırdağ
Oltu ilçe merkezine 19 km mesafedeki Kırdağ'a, ilkbahar sanki yeni gelmiş gibi.
Erzurumajans-Oltu ilçe merkezine 19 km mesafedeki Kırdağ'a, ilkbahar sanki yeni gelmiş gibi. 

2 bin 500 metrenin üzerindeki rakımı ile ilkbaharın tüm güzelliklerinin daha yeni yaşanmaya başladığı Kırdağ, doğal göletleri ve bin bir çiçeğin muhteşem kokusu ve görünümü ile adeta görsel bir şölen sunuyor. Üzerinde tüm renk çeşitlerini barındıran ve bin bir çeşit renkteki çiçek ve bitki örtüsüyle görülmesi gereken doğal harikalardan birisi de hiç şüphesiz Kırdağ. Büyük çoğunluğunu çam ağaçlarının oluşturduğu ormanlarla kaplı yemyeşil Kırdağ'a yaklaşınca havayı çam ağaçları ve buram buram kokan çiçeklerin adeta insanı mest eden harika kokusu karşılıyor. Yeşilin bütün tonları ve kendine has bitki örtüsü ile yöre insanının yakından duyduğu Kırdağ, yine muhteşem manzaralarıyla da kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Oltu ilçe merkezine 19 km uzaklıktaki Kırdağ için son yıllarda Oltu Orman İşletme Müdürlüğü ve Oltu Özel İdare Şefliğince hemen her yerine ulaşımın rahatlıkla sağlanabilmesi adına güzel bir yol çalışması yapılmış. Yeni yollar açılmış, eski yollar yeniden elden geçirilerek yer yer genişletilmiş. Böylece gerek yürüyerek gerekse araçla Kırdağ'ın bu orman yollarında rahatlıkla dolaşabilmek mümkün hale getirilmiş. Bu doğal harikayı yakından gören ve bu muhteşem atmosferi yaşayanlar, yıl da birkaç kez Kırdağ'a çıkarak hem şehrin yorucu ve yoğun ortamından uzaklaşıyor hem de doğa ile baş başa olmanın tadını çıkarıyor.


Bu arada Kırdağ'ı bir kez olsun ziyaret edenler, "Kırdağ'da geçirilen bir gün, insan ömrünü bir yıl uzatır" sözünün doğruluğuna da yakından tanıklık etmiş oluyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.