Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Nisan 2012 18:05

Hemşehri derneklerinden muhteşem gece

Hemşehri derneklerinden muhteşem gece
Genç Kocaelililer Derneğinin (GKD) düzenlediği “Yöresel Kültürler Buluşuyor” isimli etkinlik Sabancı Kültür Sitesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.
Erzurum Ajans-Genç Kocaelililer Derneğinin (GKD) düzenlediği “Yöresel Kültürler Buluşuyor” isimli etkinlik Sabancı Kültür Sitesi’nde büyük bir katılımla gerçekleşti. “Doğduğum kent değil, doyduğum kent” sloganı ile başlatılan ve bir Kocaelililik bilinci oluşturulması amaçlanan gecede Türkiye’nin farklı yöreleri tanıtıldı. Gecede açılan stantlarda her yöre kendine has kültürünü katılımcılara gösterdi.
GKD yönetiminin ev sahipliğini üstlendiği geceye 6 hemşehri derneği katıldı. Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, Trabzonlular Derneği Başkanı Orhan Sarısüleyman, Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muhammet Şık, Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Sertkaya, Artvinliler Derneği Başkanı Nuri Almaz, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Arif Gülen ve yönetim kurulu üyeleri ile hemşehrileri gecede yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İKM Başkanı Murat Barış ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli dernekler geceye misafir olarak katıldı. Oldukça renkli geçen gece, açılan stantların gezilmesi ile başladı. Programa gelen davetliler salon önünde hemşehri dernekleri tarafından açılan stantları gezerek hem yöresel yiyeceklerden tattı hem de açılan sergileri gezerek el sanatlarını gördü.
Gecenin açılış konuşmasını GDK Başkanı Ayhan Varol yaptı. Geceye katılım gösteren tüm hemşehri derneklerine teşekkür eden Varol, Kocaeli’nin farklı yöre insanlarını barındıran mozaik olduğunu söyledi. Ardından konuşan Başkanvekili Özak ise Kocaeli’nin coğrafi yapısı ve ekonomik yönü ile çok fazla göç aldığına dikkat çekerek, “Bugün, bu salonda bir Kocaeli mozaiği oluştu” dedi. Gece, farklı yörelerin halk oyunları ile devam etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.