Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2012 18:10

Hırsız güvenlikçiler yakayı ele verdi

Hırsız güvenlikçiler yakayı ele verdi
Erzurum’da Doğubir Bölge Müdürlüğü’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan R.D. ve Y.Y, defalarca kablo hırsızlığı yaptıkları işyerindeki son işlerinde yakayı ele verdi.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Doğubir Bölge Müdürlüğü’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan R.D. ve Y.Y, defalarca kablo hırsızlığı yaptıkları işyerindeki son işlerinde yakayı ele verdi. Uydurdukları hırsızlık hikayesi, polisin dikkatli çalışması sonucu kısa sürede çözülen güvenlik görevlileri, adliyeye sevk edildi.
Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kentte meydana gelen 2 ayrı hırsızlık olayının aydınlatıldığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:
“Geçtiğimiz 18 Nisan’da saat 09.00 sıralarında Terminal Mahallesi Kombina Yolu üzerindeki Doğubir Bölge Müdürlüğü’ne ait bölge deposunda güvenlik görevlileri olan R.D ve Y.Y, 155 polis imdat hattını arayarak, gece geç vakitte iki şahsın kapıdan, iki şahsın da tel örgülerden atlayarak kafalarına silah dayadıktan sonra hurda kablolardan araçlarına yükleyerek kaçtıkları ihbarında bulundu. Güvenlik görevlileri R.D. ve Y.Y, kabloların fotoğraflarını çekerek 155 polis imdat hattını arayarak hırsızlık olayını bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan ve güvenlik görevlilerinin beyanlarını değerlendiren ekipler, güvenlik görevlilerinin suçu uydurduklarını tespit etti. R.D. ve Y.Y’nin suç uydurma konusuyla ilgili araştırmaya devam eden polis ekipleri, bölge müdürlüğü deposunda özel güvenlik görevlisi olan R.D. Y.Y. ve C.M’nin korudukları depodan defalarca Telekom’a ait bakır hurda kablo hırsızlığı yaptıklarını belirledi. Suçlarını itiraf eden ve suçtan elde ettikleri parayı polise teslim eden üç şahıs, adli mercilere sevk edildi.
Öte yandan Emirşeyh Mahallesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olup özel sektör tarafından işletilen Saray Hamamı’nın çatısında bulunan kurşundan yapılma kubbe muhafazalarının çeşitli tarihlerde parça parça sökülerek çalınması olayı ile ilgili araştırma yapan polis ekipleri, E.B, M.K. ve M.Y.B’yi çaldıkları kurşun levhaları hurdacılara satmaya çalıştıkları sırada yakalayarak, adli mercilere sevk etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.