Spor Haber Girişi : 10 Ocak 2014 13:52

Hız tutkunları gurur kaynağı oldu

Hız tutkunları gurur kaynağı oldu
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, bu spor dalında Türkiye'nin ve Erzurum'un yeni olmasına rağmen kısa sürede elde edilen derecelerin gurur vesilesi olduğunu söyledi.
Letonya'da 01-06 Ocak 2014 tarihlerinde yapılan Danubia Cup Short Track Yarışlarında başarılı dereceler elde ederek Türkiye'ye dönen Short Trackçıları tebrik eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, bu spor dalında Türkiye'nin ve Erzurum'un yeni olmasına rağmen kısa sürede elde edilen derecelerin gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Antrenör Zeynep Erkılıç ile derece elde eden sporcuları tebrik eden Arısoy, kendilerine spor malzemesi hediye etti. Arısoy, "Bu spor dalında yeni olmamıza rağmen, sporcularımız yerli ve yabancı antrenörlerimi sayesinde sistemli çalışarak, bu başarıları elde ettiler. İtalya'da yarışan ağabeyleri de çok başarılı yarışlar çıkarttılar. Zeynep hocamız nezdinde madalya kazanan tüm short trakçılarımızı tebrik ediyorum" dedi.

SPORDA FEDAKARLIK ŞART


Türkiye'nin son yıllarda sporda büyük bir ivme kazandığına ve adından çokça söz ettirmeyi başardığına dikkat çeken Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, short trackta da elde edilen derecelerin sporda alt yapıya yapılan yatırımın bir ürünü olduğunu söyledi. Arısoy, "Devletimiz ve hükümetimizin oluşturduğu Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezleri de sporcularımızın geleceği açısından çok önemli bir hizmettir. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu için bu merkezler büyük önem taşıyor. Short trackta madalya kazanan bu sporcularımız bir çoğuda TOHM'da kalıyor" dedi. Arısoy, sporculara nasihatlerde verirken, "Tabiki sizler için görevlendirdiğimiz antrenörler tüm mesaisini sizin başarılı olmanız için harcayacak. Ancak sizlerde çok çalışıp, başarı için fedakarlık yapmanız gerekir" dedi. Antrenör Zeynep Erkılıç yönetiminde Letonya'ya giden sporculardan Burak Akar, 1000 metre yarışlarında şampiyon olurken, Davut Tahtacı 1000 metre yarışlarında üçüncü, Şeyma Özdemir 777 - 1000 metre yarışlarında üçüncü, Hazar Karagöl'de 1000 metrede ve 777 metre yarışlarında üçüncü olmuştu. Burak Akar, Davut Tahtacı ve Muhammet Karadeniz'den oluşan takımda bayrak yarışlarında takım halinde birinci olmuştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy'a desteklerinden ve spora gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.