Spor Haber Girişi : 10 Ağustos 2012 04:44

Holigan avcıları Erzurum'a geliyor

Holigan avcıları Erzurum'a geliyor
Erzurum’da pazar günü oynanacak Süper Kupa’da 3000 polis görev yapacak. İstanbul’da holiganları tespit amacıyla görev yapan 15 özel polis de, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarını takip için Erzurum’a gönderilecek
Erzurum Ajans-Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray yönetimi arasında yaşanan söz düellosunun gölgesinde pazar günü Erzurum’da lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı için polis alarma geçti.

Erzurum Valiliği’nce alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yaklaşık 3 bin polis görev yapacak. Ayrıca, holiganları tespit etmek amacıyla İstanbul’da görev yapan ve Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımlarının taraftarlarını takip eden 15 polis Erzurum’a gelecek.

Erzurum Valiliği önceki gün (çarşamba) maçla ilgili alınacak güvenlik önlemlerinin değerlendirildiği İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde Erzurum’da üç bine yakın polis görev yapacak. Kentte görevli 2 bin 600 polisin yanı sıra, İstanbul’dan 300 kişilik takviye kuvvet kente gönderilecek. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı’nda “hazır kıt’a kuvvet” oluşturuldu. Jandarma ihtiyaç olması halinde güvenlik önlemlerine katkıda bulunacak.

Kent dışından 3 bin 500 taraftarın gelmesinin planlandığı Erzurum’daki stadın dolması beklenirken, hava yoluyla gelecek tüm taraftarlar aynı dakikalarda iftarın yakın olması nedeniyle doğrudan stada alınacak. Şehrin en önemli iki giriş güzergahı olan Pasinler yolu ile İstanbul-Erzincan yolundan gelen taraftarlar ilie araçlarda sıkı arama yapılacak. Takımların kalacağı otellerin çevresinde resmi ve sivil polisler güvenlik önlemi alacak. Maç sırasında stat çevresinde yapılacak aramalar sonrasında biletli taraftarlar maça alınacak. Ayrıca, maç sırasında tribünlerde sivil polisler taraftarlar arasında yer alacak.

ERZURUMA ÖZEL TOMA ARACI

Güvenlik önlemlerinde kullanılmak üzere Erzurum’daki TOMA araçlarına ek olarak çevre illerden 2 TOMA aracı daha kente gönderilecek. Fenerbahçe ile Galatasaray kafilesiyle birlikte İstanbul’dan 15 kişilik özel polis ekibi de kente gelecek. İki takımın taraftarlarını yakından tanıyan özel polis ekibi, holiganlara karşı önlem alacak.  (Tolga ŞARDAN/Milliyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.