İlçeler Haber Girişi : 01 Haziran 2014 12:07

İkiz keçiler köyün maskotu oldu

İkiz keçiler köyün maskotu oldu
Erzurum'un Karaçoban İlçesine bağlı Rızko Komunda hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Çabuk ailesine mensup ay yıldızlı kuzu görenleri hayrete düşürüyor.
Erzurumajans-Erzurum'un Karaçoban İlçesine bağlı Rızko Komunda hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Çabuk ailesine mensup ay yıldızlı kuzu görenleri hayrete düşürüyor.

Besicilik yapan Hüsamettin Çabuk, geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen koyun yavrusunun üzerinde hilal şeklini görünce büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, "30 yılı aşkın süredir hayvancılık yapıyorum. Böylesine bir olay ile ilk kez karşılaştım. Koyunu duyan çevredeki vatandaşlar da onu görmek için buraya geliyorlar" dedi.

Yavru koyuna titizlikle baktığını söyleyen Çabuk, yavrunun köyde maskot haline geldiğini söyledi.

Öte yandan Hüsamettin Çabuk'a ait ikiz keçi yavrusunun da birbirinden farklı özelliklere sahip olması dikkat çekiyor. Biri kahverengi diğeri açık renkli olan keçi yavrularının ikiz olmasına rağmen kulakları da birbirinden çok farklı. İkiz keçi yavruları da ay yıldızlı koyun gibi köyün maskotu haline geldiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.