Bölge Haber Girişi : 10 Ağustos 2012 16:15

İkizdere keşfedilmeyi bekliyor

İkizdere keşfedilmeyi bekliyor
Rize’nin İkizdere ilçesi sahip olduğu eşsiz doğal güzellikler ile keşfedilmeyi bekliyor.
Erzurum Ajans-Rize’nin İkizdere ilçesi sahip olduğu eşsiz doğal güzellikler ile keşfedilmeyi bekliyor.
Rize şehir merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan ve Erzurum ile komşu olan İkizdere ilçesi son yıllarda özellikle Arap turistler başta olmak üzere yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Anzer Turizm Merkezi’ni bünyesinde barındıran ilçe sahip olduğu zengin yer altı suları, ırmakları, ormanları ve yaylaları ile alternatif turizm arayanlar için kusursuz bir ortam. İkizdere yaz aylarında turistlere doğanın çeşitli güzelliklerini sunarken kış aylarında da turistlere benzersiz güzellikleri ile ev sahipliği yapıyor. İlçe endemik bitki türleri ile de dikkat çekiyor.
Heliski tutkunları tarafından son üç yıldır keşfedilen İkizdere’de önemli organizasyonlar gerçekleştirilerek yüzlerde sporcu ilçede konaklayarak helikopter vasıtası ile Kaçkarlar'da kayak yapma imkanı buldu.

TERMAL TURİZMDE ÖRNEK


İlçe mineral zenginliği bakımından dünyanın en kaliteli beş su kaynağından bir tanesine sahip. İlçenin Ilıca Köyü’nden çıkar termal suyun 1 litresinde 4 bin 542 mineral bulunuyor. Su romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde,kronik bel ağrısı, eklem hastalıkları ,yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında , nörolojik rahatsızlıklarda, stres bozukluklarında ,spor yaralanmalarında ve kadın hastalıklarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabiliyor. Aynı zamanda cilt rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilimsel olarak ifade ediliyor.
İlçe bölgenin en büyük termal otellerinden de bir tanesine sahip. 800 rakımda 30 bin metre kare alan üzerinde kurulan otelin açık ve kapalı termal havuzları bulunuyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.