Erzurum Haber Girişi : 21 Mayıs 2013 21:21

İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı

İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı
Erzurum İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısı, İl genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-İl Genel Meclisi olağanüstü toplandı. Mecliste üyeler arasında Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından taş kırma makinesi için istenen 150 bin liranın verilip verilmemesi konusunda hararetli tartışmalar yaşandı.

 Erzurum İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısı,  Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında yapıldı.  Toplantıya meclis üyelerinin Palandöken Kayak Merkezi için alınması istenilen 150 bin lira maliyetli taş kırma makinesinin alınmasının Plan ve Bütçe Komisyonu'nca reddedilmesiyle ilgili tartışma damgasını vurdu.

Meclis üyeleri toplantıda, Valilik Konağı genel onarım giderleri için 350 bin TL, kayak pistlerinin çimlendirilmesi için 150 bin TL, İl Özel İdaresi'nin yapacağı tarımsal sulama giderleri için 5 milyon 500 bin TL, sondaj hizmetleri için 600 bin TL, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne bot alım giderleri için 250 bin TL, İl Özel İdaresi tanıtım giderleri için 50 bin TL ve İl Özel İdaresi hizmet alım operatör giderleri için 250 bin TL olmak üzere toplam 7 milyon 250 bin TL ödeneğin İl Özel İdaresi 2012 yıl sonu nakit artığından 7 milyon 250 TL karşılık gösterilerek ek ödenek verilmesi konusunda Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu görüştü.

HARARETLİ TARTIŞMA YAŞANDI..

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün kayak pistlerindeki taşları kırması için almak istediği taş kırma makinesi için istedikleri 150 bin TL'nin verilmemesi konusu meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. Meclis üyeleri Cem Çil ve Cavit Subaşıgil,  müdürlük tarafından istenen 150 bin TL'nin verilmemesinin meclise yakışmadığını ifade ettiler.  Geçtiğimiz oturumlarda hamam ve türbeye 500 bin Tl verdiklerini hatırlatan Cem Çil, "Hamama 500 bin lira verip, Kayak merkezi için alınacak taş kırma makinesine 150 bin lira vermememiz herkes tarafından kınanır. Hamama para verip şehrimizin gelişmesini sağlayan kış turizmine para vermememiz doğru değildir. Buraya bu parayı verelim. Palandöken Kayak tesisleri için yüz akımız diyoruz ancak istenilen cuzi parayı vermiyoruz" derken, Cahit Subaşıgil de, "Meclis olarak talep edilen parayı vermemezlik etmeyelim. Bu vebale girmeyelim. Orada ki bir taş ölüme neden olabilir" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne değişik kalemler altında para verildiğini hatırlatan bazı meclis üyeleri de, "Kendileri bizden 300 bin lira istediler, 150 bin lira verdik. Verdiğimiz bu 150 bin lira ile taş kırma makinesi de alabilirler. Kendilerine devlet tarafından milyonlarca lira aktarıldı. Kış oyunları için 600 milyon lira gönderildi. Gelen paranın cuzi bir kısmıyla pekala bu makine alınabilirdi" dediler.

Yaşanan tartışmalardan sonra Plan Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu rapor meclis üyelerinin görüşüne sunuldu ve kabul edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.