Erzurum Haber Girişi : 20 Haziran 2012 19:00

İl özel idaresinde sosyal denge sözleşmesi

İl özel idaresinde sosyal denge sözleşmesi
İl Özel İdare çalışanlarının ücret dengesizliği ortadan kaldırmak için sosyal denge sözleşmesi imzalandı.
Erzurum Ajans-İl Özel İdare çalışanlarının ücret dengesizliği ortadan kaldırmak için sosyal denge sözleşmesi imzalandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirilen töreninde sosyal denge sözleşmesi Genel Sekreter Selami Altınok ile BEM- BİR- SEN Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı arasında imzalandı.
İmza törenine İl Özel İdare yöneticilerinin yanı sıra BEM- BİR- SEN Erzurum Şube Başkanı Elimdar Aydemir, Yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Aktaş, Abdullah Sunar ve Mensur Akdemir katıldı.
İmza töreninin ardından Genel Sekreter Selami Altınok’a, BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı tarafından plaket verildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok imza sonrası yaptığı açıklamada, “Hükümetimizin yapmış olduğu yasalar çerçevesinde en son yapılan hükümet nezdinde ve sendikalar nezdinde Ankara’da yapılan toplu iş görüşmeleri sonucunda mahalli idari kuruluşlarından belediyelerde ve özel idarelerde çalışan belediye ve özel idare çalışanları sendikasıyla belediye ve özel idarede çalışan kamu personeline diğer kurumlarda çalışan kamu personeli ile arasında oluşan ücret dengesizliğini gidermek için bir hak tanındı. Özellikle yerel yönetimlerde çalışan kamu görevlilerini ücretleri noktasında geçmişten günümüze gelen diğer kurumlarla ücretleri konusunda bir dengesizlik söz konusuydu. Personelimizin şevk ve heyecanı artması adına özellikle hükümetimizin ve yetkili sendikaların yapmış olduğu bu çalışmaların kurumlarda çalışan personel adına çok büyük faydalar getireceğine inanıyorum.” Diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.