Bölge Haber Girişi : 21 Temmuz 2011 15:32

Ilıca'da şantiye baskını!..

Ilıca'da şantiye baskını!..
Erzurum'un Aziziye ilçesinde dün gece saatlerinde inşaat işçileri ile ilçe halkı arasında yaşanan gerilime yönelik Erzurum Emniyet Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Aziziye ilçesinde dün gece saatlerinde inşaat işçileri ile ilçe halkı arasında yaşanan gerilime yönelik Erzurum Emniyet Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Dün saat 20.45 sıralarında ilimiz Aziziye ilçesinde yapımı devam eden TOKİ inşaatında çalışan ve aralarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illeri nüfusuna kayıtlı işçilerinde kaldığı çadır barakalar kimliği belirsiz şahıs veya şahıslarca molotof kokteyli atılmak suretiyle yakılmaya çalışılmış, bunun üzerine barakada kalan işçiler ile olay üzerine çevreden toplanan vatandaşlar arasında sözlü sataşmalar ve kısa süreli taşlı saldırı olayı yaşanmış, ancak güvenlik güçlerimizin olaya kısa sürede müdahalesi sonucu herhangi bir müessif olayın yaşanması engellenmiştir. Olayın, Diyarbakır ili Silvan ilçesinde 13 askerimizin şehit edilmesi olayına tepkiye dönüşmeye başlaması ve kalabalık içerisinde bazı şahısların da aşırı tepkileri nedeniyle provokasyona açık bir hale gelmesi üzerine, TOKİ inşaatını yapan ilgili firma yetkililerinin olayın daha fazla büyümesini önleme düşüncesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illeri nüfusuna kayıtlı yaklaşık 120 işçi talepleri doğrultusunda güvenli bir şekilde ilimizden gönderilmiştir. Olay ile ilgili toplanan vatandaşlar vali yardımcımız, ilçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımız ve güvenlik güçlerimizin iknaları ile olaysız bir şekilde dağılmaları sağlanmıştır.

Olaylara müdahale eden 1 polis memuru başından hafif şekilde yaralanmış, olaylar neticesinde vatandaşlarımızdan yaralanan olmamış, çevrede bulunan bazı ev ve araçlarda ufak çaplı maddi hasar meydana gelmiştir. “

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.