Erzurum Haber Girişi : 23 Mart 2014 15:39

İMO yerel seçimler öncesi adayları uyardı

İMO yerel seçimler öncesi adayları uyardı
Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Tohumcu, imar planlarının sürekli değiştirilmesine tepki göstererek, "İmar planını iki de bir değiştiriyoruz yamalı bir bohçaya dönüştük" dedi.
Erzurumajans-Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Tohumcu, imar planlarının sürekli değiştirilmesine tepki göstererek, "İmar planını iki de bir değiştiriyoruz yamalı bir bohçaya dönüştük" dedi.

Basın mensupları ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya gelen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Tohumcu, "Yaklaşık bin üyesi bulunan bir kuruluşuz. İnsanın, toplumun bulunduğu her yerde bulunan bir mühendislik odasıdır. Toplum projelerini yönlendiren bir odadır. Yerel seçimler öncesi partilerin belediye başkan adaylarıyla bir araya gelip Erzurum'a yapacakları projelerle ilgili bir görüşme yaptık. Yaptığımız görüşmelerden sonra bu projelerle ilgili bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçığı da halkımızla paylaşacağız." dedi.

"VİZYONU OLMAYAN YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ"


Kentsel dönüşüm yaparken en kolay yerde kentsel dönüşüm yapılmaması gerektiğini söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İlhan Tohumcu, "Kentsel dönüşüm öncelikli yapılması gereken yerde yapılmalıdır. Erzurum'da eski tarihten beri çarpık yapılaşma var. Şehrimiz çok ihmal ediliyor. Cumhuriyetin 80. Yılına kadar "Doğu'nun Paris'i" olarak adlandırılmasına rağmen 80. Yılından sonra tamamen ihmal edilmeye başlandı. Erzurum'da çatılardan buz düşüyor insanlar ölüyor. Yetkililerin buna çare bulması gerekirken hiç bir şey yapmıyorlar. Vizyonu olmayan yöneticiler tarafından yönetiliyoruz. İmar planını iki de bir değiştiriyoruz yamalı bir bohçaya dönüştük. Sonra çarpık yapılaşma neden oldu diyoruz? 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde seçilecek olan belediye başkanı Erzurum'u dert etmeli. Yani Erzurum'la ilgili kaygıları, düşünceleri olması lazım. Yoksa başka türlü bunun üzerine geçme durumumuz yok. Erzurum hükümet yanlısı bir şehir. Her zaman öyle oldu. Hükümette kim varsa belediyede de o var." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.