Erzurum Haber Girişi : 25 Haziran 2014 15:53

İnsani değerlerin yeniden inşası sempozyumu

İnsani değerlerin yeniden inşası sempozyumu
Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen ve iki gün süren " Uluslararası İnsani Değerlerin Yeniden İnşası Sempozyumu" Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen ve iki gün süren " Uluslararası İnsani Değerlerin Yeniden İnşası Sempozyumu" Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle Kültür ve Gösteri Merkezi´nde düzenlenen "Uluslararası İnsani Değerlerin Yeniden İnşası Sempozyumu"na 24'ü yurt dışından 386 tebliğ başvurusu yapıldı.

Sempozyumda 10'u yurt dışından çok sayıda bilim adamı, iki gün boyunca insani değerlerin yeniden inşası, değerler eğitiminde iyi örnekler ve atölye çalışmaları olmak üzere üç farklı kategoride çalışmalar yaptı.

Sempozyumun İlk gününde açılış konuşması yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, çok anlamlı bir toplantı etrafında bir araya gelindiğini belirterek, hem yerinin, hem zamanının, hem de katılımcılarının önem arz ettiğini ifade etti.

Daha önce görev yaptığı Antalya'da "Değerler Eğitimi" projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Altıparmak; "Dindar olsun, Dinsiz olsun Bir toplumda Yaşayan insanların Bir değeri vardır. Ortak değerler bulunmalı ortak payda da buluşulmalıdır. Her kesime hitap eden bir üst kültür oluşturmalıyız. Toplumun her kesimine hitap etmeliyiz" diye konuştu.

Sempozyumun 2. Gününde yapılan Değerler Eğitiminde İyi Örnek Sunumları ve Atölye Çalışmaları açılışında Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu kısa bir açılış konuşması yaparak katılımcılara ve tüm emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Ayrıca; Değerler Eğitiminde İyi Örnekler kategorisi açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise; "2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Müdürlüğümüze bağlı her seviyedeki okulumuzda başlatmış olduğumuz, Değerler Eğitimi çalışmalarının verimliliğini artırmak için böyle bir sempozyum bizim içinde önemli, bu kapsamda 810 öğretmenimizin katılımını sağlayarak bizzat uygulayıcı konumunda olan öğretmenlerimizin bu birikimden istifade etmesini istedik" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.